Archivo de la categoría: Llocs d’interès

Maqueta Tàrraco romana

TARRAGONA ROMANA – VISITA 27, 28 I 29/12/2017

A partir de la Maqueta de Tàrraco  descobriràs la Tàrraco Romana, des del Forum Provincial, la Torre del Pretori i el Circ, fins el majestuós Amfiteatre. Els dies de visita son:

Dimecres 27, Dijous 28 i Divendres 29, a les 11:00
Oficina d’Itinere (Portal del Roser, entrant a mà dreta)
9,50 € persona
8,00 € majors 65 anys i estudiants
4,50 € nens de 6 fins a 12 anys
El preu inclou:
Entrada al Pretori – Circ
Aparcament gratuït 2 h (aparcament Saavedra, avd. de Catalunya, 2)

RESERVES:

ITINERE
Baixada del Roser, 8 (Portal del Roser)
Tarragona
977 23 96 57
itinere@turismedetarragona.com

A partir de la Maqueta de Tàrraco descubrirás la Tàrraco Romana, desde el Forum Provincial, la Torre del Pretorio y el Circo, hasta el majestuoso Anfiteatro. Los días de visita son:

Miércoles 27, Jueves 28 y Viernes 29, a las 11:00
Oficina de Itinere (Portal de Roser, entrando a mano derecha)
9,50 € persona
8,00 € mayores 65 años y estudiantes
4,50 € niños de 6 hasta 12 años
El precio incluye:
Entrada al Pretorio – Circo
Aparcamiento gratuito 2 h (aparcamiento Saavedra, avd. de Cataluña, 2)

RESERVAS:

ITINERE
Bajada de Roser, 8 (Portal de Roser)
Tarragona
977 23 96 57

SANTUARI MARE DE DEU DE MONTSERRAT – MONTFERRI

SANTUARI  DE MONTFERRI

Al poble de Montferri, a uns 12 km de la Nou de Gaià i de camí cap al Monestir de Santes Creus, us trobareu una església, a tocar de la carretera, que us encantarà.

És obra de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol, deixeble d’Antoni Gaudí, que va poder veure com el seu projecte s’iniciava el 1925 i queia en l’oblit durant dècades per manca de finançament. Van trigar més de setanta anys a tenir enllestit el santuari de la Mare de Déu de Montserrat.

Al 1984 que es va reprendre la restauració i consolidació del santuari, que va poder ser inaugurat l’any 1999.

L’edifici, de planta poligonal i encimbellat dalt d’un petit turó, està format per diversos triangles de diferents proporcions, fet que crea un perímetre desigual compost per 24 segments. La fletxa central, coronada per una creu, fa una alçària de 27 metres i està envoltada per un seguit de cúpules de mides i formes diverses que recorden el perfil de Montserrat.

Al web de l’Ajuntament de Montferri   http://www.montferri.altanet.org  faciliten el número de telèfon de contacte per poder fer-hi visites.

En el pueblo de Montferri, a unos 12 km de la Nou de Gaià y de camino hacia el Monasterio de Santas Creus, os encontraréis una iglesia, a tocar de la carretera, que os encantará. 

Es obra del arquitecto modernista Josep Maria Jujol, discípulo de Antoni Gaudí, que pudo ver como su proyecto se iniciaba el 1925 y caía en el olvido durante décadas por carencia de financiación. Tardaron más de setenta años a tener terminado el santuario de la Virgen María de Montserrat. 

Al 1984 que se retomó la restauración y consolidación del santuario, que pudo ser inaugurado en 1999.

El edificio, de planta poligonal y encaramado arriba de un pequeño cerro, está formado por varios triángulos de diferentes proporciones, hecho que crea un perímetro desigual compuesto por 24 segmentos. La flecha central, coronada por una cruz, tiene una estatura de 27 metros y está rodeada por una serie de cúpulas de medidas y formas diversas que recuerdan el perfil de Montserrat.

En el web del Ayuntamiento de Montferri   http://www.montferri.altanet.org  facilitan el número de teléfono de contacto para poder hacer visitas.

TÀRRACO VIVA 2015

Del 4 al 17 de maig tindrà lloc la TÀRRACO VIVA, El festival romà de Tarragona.

Captura de pantalla 2015-04-08 20.28.56Com pot llegir-se a la web, TARRACO VIVA és un festival cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica d’època romana. Té com a objectiu divulgar el coneixement de la història antiga  i sensibilitzar els ciutadans de Tarragona i els visitants,  de  la importància de la conservació del Patrimoni Històric.

Del 4 al 17 de mayo tendrá lugar la *TÀRRACO VIVA, El festival romano de Tarragona. 

Captura de pantalla 2015-04-08 20.34.47Cómo puede leerse en la web, TARRACO VIVA es un festival cultural internacional dedicado y especializado en la divulgación histórica de época romana. Tiene como objetivo divulgar el conocimiento de la historia antigua y sensibilizar los ciudadanos de Tarragona y los visitantes, de la importancia de la conservación del Patrimonio Histórico.Captura de pantalla 2015-04-08 20.34.00

 

VITRUM

Captura de pantalla 2014-10-02 22.19.46Art, tradició i espectacle es fondran a la I Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, VITRUM, el proper 4 d’octubre. L’Ajuntament del municipi impulsa aquest nou certamen anual amb l’objectiu de consolidar la localitat com a referent del vidre bufat a Catalunya.

Arte, tradición y espectáculo se fundirán en la I Fiesta del Vidrio Artesano de Vimbodí y Poblet, *VITRUM, el próximo 4 de octubre. El Ayuntamiento del municipio impulsa este nuevo certamen anual con el objetivo de consolidar la localidad como referente del vidrio soplado en Cataluña.

 http://www.museudelvidre.cat/vitrum-la-festa-del-vidre-artesa/

 

 

 

COOPERATIVISME+MODERNISME

celler-1A la CaixaForum de Tarragona es pot gaudir d’una interessant exposició sobre el moviment cooperativista i el modernisme.  Aquesta exposició ofereix algunes claus per entendre el valor artístic i la singularitat arquitectònica d’aquests cellers, també coneguts com a cellers modernistes o catedrals del vi.

A la Caixaforum de Tarragona se puede disfrutar de una interesante exposición sobre el movimiento cooperativista y el modernismo. Esta exposición ofrece algunas claves para entender el valor artístico y la singularidad arquitectónica de estas bodegas, también conocidos como bodegas modernistas o catedrales del vino.

Interessant video sobre l’exposició: http://www.agendacentrosobrasociallacaixa.es/ca/caixaforum-tarragona/exposicions-temporals-caixaforum-tarragona/cellers

El projecte Camins de Tarragona, impulsat per l’Ajuntament de Tarragona, ha realitzat un inventari dels camins que hi ha al voltant de la ciutat i que discorren pels boscos de l’Anella Verda, per espais rústics i per terrenys no urbanitzables. S’han seleccionat aquells més adequats per passejar, caminar, anar en bicicleta, a cavall i relacionar-se amb els paisatges, els horitzons i admirar el ric patrimoni dels voltants com les pedreres romanes, els masos medievals, cúpules modernistes, torres de defensa, etc.

 

S’han senyalitzat 75 km de camins i s’ha posat molt d’èmfasi en recuperar en la mesura del possible els seus noms tradicionals. Alguns són vells camins rals que connectaven pobles, altres portaven a masos i partides i altres —com el camí de la costa o camí de ronda— servien per vigilar els perills que arribaven del mar i el contraband.

 

La xarxa balisada de Camins de Tarragona està senyalitzada amb marques grogues de continuïtat, tret que coincideixin amb trams de GR o de PR on es mantenen les marques dels itineraris de la FEEC, blanca i vermella pels GR i blanca i groga en el cas dels PR.

 

El proyecto Caminos de Tarragona, impulsado por el Ayuntamiento de Tarragona, ha realizado un inventario de los caminos que hay alrededor de la ciudad y que discurren por los bosques de la Anilla Verde, por espacios rústicos y por terrenos no urbanizables. Se han seleccionado aquellos más adecuados para pasear, andar, ir en bicicleta, a caballo y relacionarse con los paisajes, y poder admirar el rico patrimonio de los alrededores: canteras romanas, los cortijos medievales, cúpulas modernistas, torres de defensa, etc.

Se han señalizado 75 km de caminos y se ha puesto mucho énfasis en recuperar, dentro de lo posible, sus nombres tradicionales. Algunos son viejos caminos reales que conectaban pueblos, otros traían a cortijos y partidas y otras —como el camino de la costa o camino de ronda— servían para vigilar los peligros que llegaban del mar y el contrabando.

 


La red de Caminos de Tarragona está señalizada con marcas amarillas de continuidad, salvo que coincidan con tramos del GR o de PR donde se mantienen las marcas de los itinerarios de la FEEC, blanca y roja por los GR y blanca y amarilla en el caso de los PR.

Per a més informació:

http://www.tarragona.cat/lajuntament/conselleries/medi-ambient/camins-de-tarragona/el-projecte-camins-de-tarragona

 

  


Tarragona Restaurant WINE

Tarragona Restaurant WINE

Del 3 al 18 de novembre
de dilluns a divendres
DINARS / SOPARS

Dades TRW 2011

Vins seleccionats de la GUIA PEÑÍN qualificats del molt bons i excel·lents
Servits en copes Riedel – 9cl.

La Cambra de Comerç de Tarragona   presenta el Tarragona Restaurant Wine, una promoció per posar en valor els vins excel•lents de les vuit DO’s presents a les Comarques de Tarragona. Us oferim un excepcional viatge de sensacions, sabors i textures de la mà de 13 vins i caves, excel·lents, procedents de les DO’s de les Comarques de Tarragona, per ser gaudits en el marc de les propostes culinàries sorgides dels fogons dels més destacats restauradors de casa nostra.

23 restaurants ens delectaran amb uns sorprenents menús ideats per maridar amb el bo i millor de les DO Catalunya, Cava, Conca de Barberà, Montsant, Penedès, Priorat, Tarragona i Terra Alta. Vet aquí la diferència, menús que mariden amb vins i no pas vins que mariden amb menús.

I és que els vins, els nostres productes de proximitat per excel·lència, són els protagonists de Tarragona Restaurant Wine. Hem escollit una acurada selecció seguint el criteri de la prestigiosa “Guía Peñín de los Vinos de España”, del reconegut prescriptor José Peñín.

Diuen que per a vendre un vi el que fa falta és una història, en el nostre cas, si d’alguna cosa anem servits és d’història. L’únic que necessitem es creure’ns-la i viure-la intensament.

La Cámara de Comercio de Tarragona presenta el Tarragona Restaurant Wine, una promoción para poner en valor los excelentes vinos  de las ocho DO  de las comarcas de Tarragona. Os ofrecemos un excepcional viaje de sensaciones, sabores y texturas de la mano de 13 vinos y cavas, excelentes, procedentes de las DO de las Comarcas de Tarragona, para ser disfrutados en el marco de las propuestas culinarias surgidas de los fogones de los más destacados  restauradores de nuestras tierras.

23 restaurantes nos deleitarán con unos sorprendentes menús ideados para maridar con lo mejor de lo mejor de las DO Cataluña, Cava, Conca de Barberà, Montsant, Penedès, Priorato, Tarragona y Terra Alta. He aquí la diferencia, menús que  mariden con vinos y no vinos que  mariden con menús.

Y es que los vinos, nuestros productos de proximidad por excelencia, son los protagonists de  Tarragona Restaurant Wine. Hemos escogido una cuidadosa selección siguiendo el criterio de la prestigiosa  Guía  Peñín de los  Vinos de  España”, del reconocido  José Peñín.

Dicen que para vender un vino el que hace falta es una historia, en nuestro caso, si de algo vamos servidos es de historia. El único que necesitamos se creérnosla y vivirla intensamente.

http://tgnrestaurantwine.com/

CONCERTS A LA RUTA DEL CISTER

Com cada any arriba un nou cicle de concerts als monestirs de la Ruta del Císter. El primer dels concerts està previst per al 16 de juliol al Reial Monestir de Poblet per acabar el 20 d’agost a Vallbona.  Aquí teniu el programa:

Como cada verano llega un nuevo ciclo de conciertos en los monasterios de la Ruta del Císter. El primero está previsto para el 16 de julio en el Real Monasterio de Poblet, el último el 20 de agosto en Vallbona. Aquí teneis el programa:

  • Dissabte 16 de juliol a Poblet / 21 hores / O VOS OMNES [renaixement europeu- cor masculí]
  • Dissabte 23 de juliol a Santes Creus / 22 hores / AUGUST THARRATS BLUES-SWING REUNION [Blues/Swing] 
  • Dissabte 30 de juliol a Santes Creus / 22 hores / MAZONI [cançó-rock]
  • Dissabte 6 d’agost a Vallbona / 20 hores / SUSAN NEVES I GRAHAM LISTER [soprano-piano]
  • Dissabte 13 d’agost a Santes Creus / 22 hores / THE JACKSON SINGERS [Góspel] 
  • Diumenge 14 d’agost a Bellpuig / 20 hores / VINTAGE BAND D’AMADEU CASAS [Blues/Jazz arcaic]
  • Dissabte 20 d’agost a Vallbona/ 20 hores / JOSEP M. DOMÈNECH TRIO + LLUÍS CASTAN [Jazz] 

Per a més informació www.larutadelcister.info

PROTECCIÓ ESPAIS RURALS

Estava llegint la informació que apareixia a la web del CatPaisatge sobre la iniciativa que estant duent a terme  a Anglaterra  “CAMPAING TO PROTECT RURAL ENGLAND”.  El seu  objectiu  era  el de crear un indicador per mesurar  la “tranquilitat” dels espais naturals, identificant tranquilitat com un mes dels elements   a considerar  per  valorar   la  qualitat d’aquests espais.

L’Organització Mundial  de la Salut  enumera  una sèrie de problemes  de salut creats per l’exposició a ambients sorollosos: estrés, problemes de són, increment pressió sanguínea,  problemes de baix  rendiment escolar, manca de concentració, lectura,  etc.

El soroll es cada vegada més present en les nostres vides i tots, en major o menor mesura,  estem exposats als seus potencials efectes negatius.

Conclou  l’estudi amb una recomanació  als planificadors  perquè, un cop identificades  les àrees “tranquil.les”, incloguin   com un dels objectius a assolir la protecció i millora d’aquestes àrees a  l’hora d’elaborar les propostes de planificació territorial.  Parlar d’un desenvolupament rural sostenible obliga a incloure la protecció i la millora de les àrees  tranquil.les com a un dels recursos  més  valuosos a l’hora de definir les polítiques  d’usos del sòl, de  la planificació de les xarxes de transport, de les àrees  de desenvolupament industrial, comercial i urbanístic.

Estaba leyendo la información que aparecía a la web del CatPaisatge sobre la iniciativa que estando llevando a término en Inglaterra “CAMPAING TO PROTECT RURAL ENGLAND”. Su objetivo era el de crear un indicador para medir la “tranquilidad” de los espacios naturales, identificando  tranquilidad como uno de los elementos a considerar para valorar la calidad de estos espacios.

L’Organización Mundial de la Salud enumera una serie de problemas de salud creados por la exposición a ambientes ruidosos: estrés, problemas de sueño, incremento presión sanguínea, problemas de bajo rendimiento escolar, carencia de concentración, lectura, etc.

El ruido es cada vez más presente en nuestras vidas y todos, en mayor o menor medida, estamos expuestos a sus potenciales efectos negativos.

Concluye el estudio con una recomendación a los planificadores para que, una vez  identificadas las áreas tranquilas incluyan, como uno de los objetivos a lograr, la protección y mejora d’estas áreas a la hora d’elaborar las propuestas de planificación territorial. Hablar de un desarrollo rural sostenible obliga a incluir la protección y la mejora de las áreas tranquilas como uno de los recursos más valiosos a la hora de definir las políticas de usos del suelo, de la planificación de las redes de transporte, de las áreas de desarrollo industrial, comercial y urbanístico.

CONEGUEU EL BAIX GAIA

El dimarts passat  dia 26, al castell del Catllar, va tenir lloc una reunió de treball  amb representants del sector de l’allotjament: hotels i cases rurals de la subcomarca del Baix Gaia amb  l’objectiu  de donar a coneixer  i promocionar  turísticament la zona a través de  la Ruta dels Castells del Baix Gaià. S’està treballant també en  la pàgina web  que aproparà  els visitants a la realitat de la subcomarca, on trobaran  informació turística d’interès, també  sobre allotjaments, restaurants etc.   Els 11 municipis que la constitueixen: Salomó, Renau, Vespella de Gaià, La Nou de Gaià, La Riera de Gaià, Torredembarra, Altafulla, La Pobla de Montornès, Creixell, Roda de Barà, El Catllar més l’Argilaga pertanyent al municipi de la Secuita, el nucli de Tamarit, Ferran i la desembocadura del Gaià al municipi de Tarragona  .

El martes pasado día 26, en el castillo del Catllar, tuvo lugar una reunión de trabajo con representantes del sector del alojamiento: hoteles y casas rurales de la subcomarca del Baix Gaià con el objetivo de dar a conocer y promocionar turísticamente la zona a través de la Ruta de los Castillos del Baix Gaià. Se está trabajando también en la página web que acercará a los visitantes a la realidad de la subcomarca, donde encontrarán información turística de interés, también sobre alojamientos, restaurantes etc. Los 11 municipios que la constituyen: son Salomó, Renau, Vespella de Gaià, La Nou de Gaià, La Riera de Gaià, Torredembarra, Altafulla, La Pobla de Montornès, Creixell, Roda de Barà, El Catllar más l’ Argilaga perteneciente al municipio de la Secuita, el núcleo de Tamarit, Ferran y la desembocadura del Gaià en el municipio de Tarragona.