Archivo de la categoría: General

Cistells de bolets

ANY DE BOLETS

Aquesta tardor, està sent especialment humida, dies de pluja es van repetint d’una forma que els d’aquestes terres tarragonines no hi estem acostumats.  Benvingudes les pluges, els boscos, garrofers i oliveres ho agraeixen, només cal mirar-los per veure com estan d’ufanosos. En aquestes dates, humitats van acompanyades d’una collita de bolets sorprenent. A tot arreu n’hi ha, principalment rovellons, fredolics i llenegues. Si anar a buscar bolets ja es tot una diversió, menjar-los amb bona companyia es el toc final. 

Un consell, si aneu a buscar bolets, sobretot respecteu el bosc!!!. 

Este otoño, está siendo especialmente húmedo, días de lluvia se van repitiendo de una forma que los de estas tierras tarraconenses no estamos acostumbrados. Bienvenidas las lluvias, los bosques, algarrobos  y olivos lo agradecen, sólo hay que mirarlos para  ver como están de lozanos. En estas fechas, humedades van acompañadas de una cosecha de setas sorprendente. En todas partes hay, principalmente níscalos, negrillas y llanegas. Si ir a buscar setas ya se todo una diversión, comerlos con buena compañía se el toque final.

Un consejo, si vaig a recoger setas, repetar el bosque!!!

 

Vista panoramica de Barcelona

BARCELONA 360º – UNA SORTIDA DIFERENT

Barcelona es molt més que el Barri Gòtic, el Port, l’Aixample, el Modernisme i altres monuments    que tants turismes han portat a la ciutat.

Hi ha una Barcelona més modesta, tranquil.la, de barri , on la gent es coneix. Hi ha una Barcelona que s’ha de visitat amb calçat de muntanya, amb gorra i  cantimplora sobretot els mesos de més calor.

Sí, en aquesta Barcelona es poden fer excursions sorprenents com la que vàrem fer  de la mà de dos guies de Discover BCN.

La sortida  Barcelona Panoràmica  es una barreja de senderisme i visita cultural  dels barris per on discorre. Descobrireu uns racons preciosos i al final us sorpendran uns fantàstiques vistes  panoràmiques 360º de Barcelona, des dels bunkers del Carmel.

Us deixo el link per si us animeu

Barcelona se mucho más que el Barrio Gótico, el Puerto, el Aixample, el Modernismo y otros monumentos    que tantos turismos han traído a la ciudad.

Hay una Barcelona más modesta, tranquila, de barrio , donde la gente se conoce. Hay una Barcelona que se tiene que visitar con calzado de montaña, con gorra y  cantimplora sobre todo los meses de más calor.

Sí, en esta Barcelona se pueden hacer excursiones sorpredentes como la que hicimos  de la mano de dos guías de Discover BCN    

La salida  Barcelona Panorámica  se una mezcla de senderismo y visita cultural  de los barrios por donde discurre. Descubriréis unos rincones preciosos y al final os sorpendran unos fantásticas vistas  panorámicas 360º de Barcelona,  desde los bunkers del Carmel. 

Os dejo el link por si os animáis

www.discoverbarcelonatoday.com

Cartell Tàrraco Tapes

TÀRRACO TAPES – 2018

Tàrraco Tapes, ja es un clàssic, ara que ja comencen  les temperatures agradables i tardes llargues  que conviden a sortir, entre el 19 d’abril i l’1 de maig,  podrem gaudir de les exquisides creacions gastronòmiques de 46 establiments de Tarragona juntament amb una Estrella Damm. Enguany ens ofereixen fins a 37 platets diferents amb una canya o quinto d’Estrella Damm, per 2,5 euros, i 9 menús de tapes variades que inclouen dues Estrella Damm de 33 cl, per 30 euros. Varietat, creacions originals i preus ajustats … no hi ha excusa per no sortir. Animeu-vos.

Tarraco Tapas, ya es un clásico, ahora que ya empiezan las temperaturas agradables y tardes largas que invitan a salir, entre el 19 de abril y el 1 de mayo, podremos disfrutar de las exquisitas creaciones gastronómicas de 46 establecimientos de Tarragona junto con una Estrella Damm. Este año nos ofrecen hasta 37 platillos diferentes con una caña o quinto de Estrella Damm, por 2,5 euros, y 9 menús de tapas variadas que incluyen dos Estrella Damm de 33 cl, por 30 euros. Variedad, creaciones originales y precios ajustados … no hay excusa para no salir. Animaos.

 

Cartell ForaStocks

FORA STOCK – TORREDEMBARRA

El proper divendres  i el dissabte 3 de març, de 10:00 a 13:30 i de 17:00 a 22:30 es celebrarà la FORA STOCK  de Torredembarra. A l’eix comercial de la vil.la  41 botigues oferirant tots els productes a preus molt competitius. Animeu-vos!!!

El próximo viernes  y el sábado 3 de marzo, de 10:00 a 13:30 y de 17:00 a 22:30 se celebrará la FUERA STOCK  de Torredembarra. Al eje comercial de la villa  41 tiendas oferirant todos los productos a precios muy competitivos. Animaos!!!

BONES FESTES / FELICES FIESTAS

A totes les persones que durant l’any ens heu visitat i també a totes aquelles que us heu interessat per la nostra casa, us volem desitjat unes BONES FESTES I UN PRÒSPER ANY 2018.

A todas las personas que durante el año nos habéis visitado y también a aquellas que os habéis interesado por nuestra casa, os queremos desear unas FELICES FIESTAS Y UN PRÓSPERO AÑO 2018

 

 

MEDITERRANI, EL NOSTRE MAR

Us proposo visitar l’Exposició “Mediterrani. El nostre mar com mai l’has vist”: La riquesa i la diversitat del Mediterrani no només té a veure amb la vida que habita a les seves aigües, sinó també amb la flora i la fauna que poblen les seves costes, marcades per la climatologia temperada. En aquesta exposició t’oferim una perspectiva àmplia del Mediterrani, com una àrea biològicament fascinant, tot i que, avui en dia, diversos factors amenacen seriosament la sostenibilitat mediambiental.

Lloc: CaixaForum Tarragona. Horari: 9h a 21h (dilluns a divendres), 11h a 14h i 16h a 21h (dissabtes, diumenges i festius). Entrada gratuïta. Fins el 30 de Juliol

Os propongo visitar la Exposición “Mediterráneo. Nuestro mar como nunca lo has visto”: La riqueza y la diversidad del Mediterráneo no sólo tiene que ver con la vida que habita en sus aguas, sino también con la flora y la fauna que pueblan sus costas, marcadas por la climatología templada. En esta exposición te ofrecemos una perspectiva amplia del Mediterráneo, como una área biológicamente fascinante, a pesar de que, hoy en día, varios factores amenazan seriamente la sostenibilidad medioambiental. 
Lugar: Caixaforum Tarragona. Horario: 9h a 21h (lunes a viernes), 11h a 14h y 16h a 21h (sábados, domingos y festivos). Entrada gratuita. Hasta el 30 de Julio

Cartell Fira del vi DO Tarragona

19a FIRA DEL VI DE LA DO TARRAGONA

La dinovena edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona tornarà a la Rambla Nova de Tarragona els dies 16, 17 i 18 de juny com sempre en horari de divendres a la tarda i de matí i tarda en les jornades de dissabte i diumenge. La fira del vi reunirà una vintena d’expositors de les quatre comarques productores de la DO Tarragona, el Tarragonès, l’Alt Camp, el Baix Camp i la Ribera d’Ebre i també productors de cava i vermut d’aquestes comarques.

La decimonovena edición de la Feria del Vino de la DO Tarragona volverá a la Rambla Nueva de Tarragona los días 16, 17 y 18 de junio como siempre en horario de viernes por la tarde y por la mañana y tarde en las jornadas de sábado y domingo. La feria del vino reunirá una veintena de expositores de las cuatro comarcas productoras de la DO Tarragona, el Tarragonès, el Alt Camp, el Baix Camp y la Ribera de Ebro y también productores de cava y vermut de estas comarcas.

 

foto de cep amb uns raïms negres

ENOTURISME DO TARRAGONA (1)

VISITES CELLERS DO TARRAGONA

Enoturisme: Us proposem una ruta on podreu visitar 4 cellers de la D.O. Tarragona. En un altra article us en proposarem més.  Dos dels cellers, a més a més de poder degustar els seus vins, son edificis modernistes, “catedrals del vi”,  son els de Nulles i el de Vila-Rodona. Us deixem les dades de contacte:

ADERNATS – VINÍCOLA DE NULLES,  Nulles

Tel: 977 60 26 22
www.adernats.com

Visites guiades cada dissabte i diumenge a les 11:00 i a les 12:15. El preu de la visita son 7€.

La visita dura aproximadament  1 hora, es visita la bodega amb un guia i al final es fa una cata de dos vins i un pica-pica. Durant la visita s’explica el procés de construcció de la bodega modernista dissenyada per l’arquitecte César Martinel l’any 1917.


COOPERATIVA DE VILA-RODONA , Vila-rodona

Tel: 977 63 80 04
www.coopvila-rodona.com

Reservas: Per fer la visita s’ha de reservar prèviament. Visita gratuïta.
Dilluns a dissabte de 9:00 a 13:00 i de 15:00 a 19:00
Diumenges i festius de 10:00 a 14:00

La localitat està al mig de la Ruta del Císter, prop del monestir  de Santes Creus. És un edifici modernista,  de 1919, de notable interès arquitectònic obra de l’arquitecte vallenc  Cèsar Martinell. En la visita guiada s’explica l’arquitectura de l’edificio i les instal.lacions per elaborar de vi i cava. La visita acaba amb una  degustació de vins.


MAS VICENÇS, Cabra del Camp
Tel: 977 63 00 24
www.masvicens.com

Cal Reserva. Preu de la visita: 10€

Visites: Dissabtes, diumenges i festius  a les 12:00.

S’ofereixen visites guiades a la bodega i vinyes i al final  hi ha una cata de vins de diferents varietats a càrrec de l’enòleg de la bodega.


VINYA  JANINE, Rodonyà

Tel: 977 62 83 05
www.vinyajanine.com

Cal reservar. Visita gratuita

Visites: Dissabte: matí i tarda. Diumenge: matí

VISITAS CELLERS DO TARRAGONA

Enoturismo: Os proponemos una ruta donde podreis visitar 4 bodegas de la D.O. Tarragona. En otro articulo os propondremos más.  Dos de las bodegas , a más a mas  de poder degustar sus vinos , son edificios modernistas, “catedrals del vi”,  son los de Nulles y el de Vila-Rodona.

Os dejamos los datos de contacto: 

ADERNATS – VINÍCOLA DE NULLES,  Nulles

Tel: 977 60 26 22
www.adernats.com

Visitas guiadas cada sábado y domingo a las 11:00 y a las 12:15. El precio de la visita: 7€. 

La visita dura aproximadamente 1 hora, se visita la bodega con un guía y al final se hace una cata de dos vinos y un pica-pica. Durante la visita se explica el proceso de construcción de la bodega modernista diseñada por el arquitecto César Martinel en 1917. 

COOPERATIVA DE VILA-RODONA , Vila-rodona

Tel: 977 63 80 04
www.coopvila-rodona.com

Reservas: Para hacer la visita se tiene que reservar previamente. Visita gratuita.
Lunes a sábado de 9:00 a 13:00 y de 15:00 a 19:00
Domingos y festivos de 10:00 a 14:00

La localidad está en medio de la Ruta del Císter, cerca del monasterio de Santes Creus. Es un edificio modernista, de 1919, de notable interés arquitectónico obra del arquitecto vallenc Cèsar Martinell. En la visita guiada se explica la arquitectura de la edificio y las instalaciones para elaborar de vino y cava. La visita acaba con una degustación de vinos.

MAS VICENÇS, Cabra del Camp
Tel: 977 63 00 24
www.masvicens.com

Hace falta reserva. Precio de la visita: 10€

Visitas: Sábados, domingos y festivos a las 12:00. 

Se ofrecen visitas guiadas a la bodega y viñas y al final hay una cata de vinos de diferentes variedades a cargo de la enòleg de la bodega.

VINYA  JANINE, Rodonyà

Tel: 977 62 83 05
www.vinyajanine.com

Hay que reservar. Visita gratuita

Visitas: Sábado: mañana y tarde. Domingo: mañana 

Visita guiada a la bodega, a las viñas y al final sesión de cata de vinos. También calçotades con cata de vinos.

Visita guiada a la bodega, a las viñas y al final sesión de cata de vinos. También calçotades con cata de vinos.

Grup gent amb el Pont del Diable de fons

PARC ECOHISTÒRIC DEL PONT DEL DIABLE

 

El Parc Ecohistòric del Pont del diable de Tarragona ofereis una agradable jornada familiar de descoberta del patrimoni, cultura, natura i gastronomia

L’Aqüeducte de les Ferreres, popularment conegut com Pont del Diable, és un dels monuments més impressionants i millor conservats de la Tàrraco romana. Situat en un entorn natural privilegiat, el Parc Ecohistòric del Pont del Diable, que és com s’anomena l’àmbit sobre el qual pivota el magne aqüeducte, ofereix viure al visitant una experiència privilegiada i autèntica durant la qual aquest descobrirà un dels racons més emblemàtics de la ciutat que combina patrimoni, cultura, natura i gastronomia. Quatre en un. Ens acompanyes?

Limonium, l’empresa que ha transformat el Parc Ecohistòric del Pont del Diable, ha estat molt sensible a l’hora d’integrar el seu projecte de recuperació i comercialització turística del llegat patrimonial amb l’entorn natural, conscient que més enllà del monument, el visitant pot gaudir d’un paratge autènticament mediterrani, amb la seva flora i fauna, i d’un jardí romàntic que es remunta en el temps.

El Parque Ecohistòric del Puente del Diablo de Tarragona ofrece una agradable jornada familiar de descubrimiento del patrimonio, cultura, naturaleza y gastronomía

Aqueducte romà tarragona

El Parque Ecohistòric del Puente del Diablo de Tarragona ofrece una agradable jornada familiar de descubrimiento del patrimonio, cultura, naturaleza y gastronomía

El Acueducto de les Ferreres, popularmente conocido como Pont del Diable, es uno de los monumentos más impresionantes y mejor conservados de la Tàrraco romana. Situado en un entorno natural privilegiado, el Parque Ecohistòric del Pont del Diable, que es como se denomina el ámbito sobre el cual pivota el magno acueducto, ofrece vivir al visitante una experiencia privilegiada y auténtica durante la cual este descubrirá uno de los rincones más emblemáticos de la ciudad que combina patrimonio, cultura, natura y gastronomía. Cuatro en ud. Nos acompañas?

Limonium, la empresa que ha transformado el Parque Ecohistòric del Puente del Diablo, ha sido muy sensible a la hora de integrar su proyecto de recuperación y comercialización turística del legado patrimonial con el entorno natural, consciente que más allá del monumento, el visitante puede disfrutar de un paraje auténticamente mediterráneo, con su flora y fauna, y de un jardín romántico que se remonta en el tiempo.

Els contactes són: visites@pontdeldiabletarragona.com o 675 853 722 o restaurant@pontdeldiabletarragona.com

Façana de la catedral de Tarragona

“MAGNA VOCE” VEUS, CANTS I HISTÒRICS MEDIEVALS

 

MAGNA VOCE, es una visita diferents per diversos indrets de la part alta de Tarragona. Una passejada per la Muralla, el Pretori, el Call Jueu, el Pla de la Seu i Catedral i l’església de Sant Llorenç. Posaran veu a aquests testimonis muts del passat per gaudir i conèixer la història  medieval de Tarragona. Dia 6 de maig a les 11:00. Duració de la visita 2 h 30′.  Reserva prèvia: 659 111 081

MAGNA VOCE, se una visita diferentes por varios lugares de la parte alta de Tarragona. Una paseo por la Muralla, el Pretorio, el Call Judío, el Pla  de la Seu  y Catedral y la iglesia de Sant Llorenç. Pondrán voz a estos testigos mudos del pasado para disfrutar y conocer la historia medieval de  Tarragona. Dia 6 de mayo  a las 11:00. Duración de la visita 2 h 30′.  Reserva prévia: 659 111 081