BTT PER LA ZONA

RUTES BTT PEL TARRAGONÈS

Per a tots aquells que  passeu uns dies a la nostra casa rural la pallissa o per aquells  que esteu fent turisme rural a Tarragona, i tengueu una bici a mà, us proposem unes Rutes  BTT pel tarragonès:

LA NOU – POBLA – TORREDEMBARRA – ALTAFULLA – LA RIERA – LA NOU (20 km)

La  sortida es a partir del parking municipal del poble de la Nou de Gaià.  El camí  marxa en direcció nord, i per una baixada molt pronunciada va cap al torrent. A cantó i cantó veureu els antics safarejos  on les dones del poble anaven a fer la bugada. El camí continua per entre camps fins a tocar la carretera de Vespella on heu de fer un gir de 90º en direcció est. El camí continua sempre al voltant del poble que us serveix de referència. El camí torna al poble, heu de creuar la carretera que va a Salomó  i anar   10 metres per la carretera que va a la Pobla de Montornès   i agafar el camí que surt a la dreta, el seguiu.  Passareu per camps de conreu, vinya, garrofers, oliveres, bosquets. A l’esquerra veureu el Mas Boada, una masia documentada des de l’any 1531  http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2626 .   Una mica més endavant, i sobre un turó envoltat de bosc es pot veure el Santuari de Montornés http://relatsencatala.cat/relat/santuari-de-santa-maria-de-la-pobla-de-montornes-tarragones/1055816. Passat el santuari, el camí baixa direcció a Torredembarra, passareu per sota l’AP7 i la N-340 per entrar a Torredembarra per l’urbanització de Sant Jordi. Passareu prop  del castell renaixentista http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2583 , actual seu de l’ajuntament, que be val una aturada. A partir d’aquí heu de sortir del poble i agafar la carretera direcció autopista.  A pocs metres heu d’agafar el trencall  a l’esquerra direcció a Altafulla que es veu al fons.  Altafulla  mereix una aturada per passejar per la part vella del poble on destaca  el castellhttp://www.altafullaturisme.cat/historia/. A partir d’aqui el camí enfila cap a la Riera, deixeu l’escola municipal a la dreta  i  aneu pedalant, passareu per damunt la N-340 i més endavant per sota l’AP7. Aneu seguint fins el poble de la Riera. Haureu de creuar tot el poble,  creuar la carretera que va al Catllar i enfilar el camí que passa per davant la Granja Gaià, creuar el pont damunt la antiga via de tren de Sant Vicens-Reus i per camins fins al poble de la Nou que es veu al fons.

Podeu descarregar el track aquí (zip):  LaNou_Pobla_Altaf_Riera.GPX

RUTA PER 7 CASTELLS DEL BAIX GAIA. LA NOU – LA POBLA – CREIXELL – TORREDEMBARRA – ALTAFULLA – EL CATLLAR – VESPELLA (44 km)

La  sortida es a partir del parking municipal del poble de la Nou de Gaià. Aquí trobem el primer castell del camí http://www.catalunyamedieval.es/castell-del-baro-de-les-quatre-torres-la-nou-de-gaia-tarragones/.  El camí  marxa en direcció nord, i per una baixada molt pronunciada va cap al torrent. A cantó i cantó veureu els antics safarejos  on les dones del poble anaven a fer la bugada. El camí continua per entre camps fins a tocar la carretera de Vespella on heu de fer un gir de 90º en direcció est. El camí continua sempre al voltant del poble que us serveix de referència. El camí torna al poble, heu de creuar la carretera que va a Salomó  i anar   10 metres per la carretera que va a la Pobla de Montornès   i agafar el camí que surt a la dreta, el seguiu.  Passareu per camps de conreu, vinya, garrofers, oliveres, bosquets. A l’esquerra veureu el Mas Boada, una masia documentada des de l’any 1531  http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2626 .   Una mica més endavant, i sobre un turó envoltat de bosc es pot veure el Santuari de Montornés http://relatsencatala.cat/relat/santuari-de-santa-maria-de-la-pobla-de-montornes-tarragones/1055816  i restes de l’antic castell http://www.catalunyamedieval.es/castell-de-montornes-la-pobla-de-montornes-tarragones/. Continuarem cap la pobla de Montornès per agafar el camí que ens portarà fins el poble de Creixell http://www.catalunyamedieval.es/castell-de-creixell-tarragones/ . Continuarem creuant el poble i pel  mig de l’urbanitzacióo fins el camí que ens portarà a

Passat el santuari, el camí baixa direcció a Torredembarra, passareu per sota l’AP7 i la N-340 per entrar a Torredembarra per l’urbanització de Sant Jordi. Passareu prop  del castell renaixentista http://www.catalunyamedieval.es/castell-de-torredembarra-tarragones/, actual seu de l’ajuntament, que be val una aturada. A partir d’aquí heu de sortir del poble i agafar la carretera direcció autopista.  A pocs metres heu d’agafar el trencall  a l’esquerra direcció a Altafulla que es veu al fons.  Altafulla  mereix una aturada per passejar per la part vella del poble on destaca  el conjunt del castell http://www.catalunyamedieval.es/castell-daltafulla-tarragones/ i l’església.

Continuarem pel carrer del poble  fins el trencall que ens durà cap al poble de Ferran  amb un important castell  http://www.catalunyamedieval.es/castell-de-ferran-tarragona-tarragones/. Deixarem el poble per un camí que entre hortes ens portarà cap a la cantera romana del  Mèdol. El camí continua, passa per sota l’AP-7, passa per davant el Mas Cosidó i es va enfilant fins arribar al poble del Catllar amb un important castell http://www.catalunyamedieval.es/castell-del-catllar-el-catllar-tarragones/. Sortirem del poble per la carretera  que va a la Riera, passat el camp de futbol agafarem una carretera que surt a l’esquerra en direcció al Pantà del Gaià. A l’alçada del pantà el camí s’enfila i en la cruïlla  que hi a dalt del turó girarem a l’esquerra i seguirem fins al trencall que ens durà cap a Vespella on dalt del turó veureu l’església i les restes del castellhttp://www.catalunyamedieval.es/castell-de-vespella-vespella-de-gaia-tarragones/  A partir d’aquí el camí ja baixa en direcció al poble de la Nou, lloc de sortida.

Aquí podeu descarregar el track (zip): RCBG-17.GPX