Fira de Nadal

(Español) FIRA DE NADAL – FIRA ARTESANIA

Désolé, cet article est seulement disponible en Espagnol Européen et Catalan. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans la langue par défaut du site. Vous pouvez cliquer l’un des liens pour changer la langue du site en une autre langue disponible.

La Feria de Navidad   y la Feria de Artesanía de Tarragona ya están abiertas.

La Feria de Navidad estará abierta hasta el 24 de diciembre. Podréis ver y comprar todo tipo de artículos de Nadal, objetos por la decoración del hogar, árboles, tions y otros objetos típicos de estas fiestas.

La Feria de Artesanía estará abierta hasta el día 6 de enero de 2019. podréis ver y comprar un abanico muy amplio de objetos artesanos.

Las dos Ferias están a la parte central de la Rambla Nueva de Tarragona

Cistells de bolets

ANY DE BOLETS

Aquesta tardor, està sent especialment humida, dies de pluja es van repetint d’una forma que els d’aquestes terres tarragonines no hi estem acostumats.  Benvingudes les pluges, els boscos, garrofers i oliveres ho agraeixen, només cal mirar-los per veure com estan d’ufanosos. En aquestes dates, humitats van acompanyades d’una collita de bolets sorprenent. A tot arreu n’hi ha, principalment rovellons, fredolics i llenegues. Si anar a buscar bolets ja es tot una diversió, menjar-los amb bona companyia es el toc final. 

Un consell, si aneu a buscar bolets, sobretot respecteu el bosc!!!. 

Este otoño, está siendo especialmente húmedo, días de lluvia se van repitiendo de una forma que los de estas tierras tarraconenses no estamos acostumbrados. Bienvenidas las lluvias, los bosques, algarrobos  y olivos lo agradecen, sólo hay que mirarlos para  ver como están de lozanos. En estas fechas, humedades van acompañadas de una cosecha de setas sorprendente. En todas partes hay, principalmente níscalos, negrillas y llanegas. Si ir a buscar setas ya se todo una diversión, comerlos con buena compañía se el toque final.

Un consejo, si vaig a recoger setas, repetar el bosque!!!

 

Entrada Antiga Audiència

REC, XVIII FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE TARRAGONA

REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona tindrà lloc de l’1 al 9 de desembre. Es REC es una mostra nacional i internacional de llargmetratges de ficció o documental. Una gran oportunitat per conèixer nous directors o redescobrir directors ja coneguts a través de les seves operas primas.
Gaudiu de pel·lícules d’estrena, nous directors, descobriments, emocions i molt més.

En espais on es projectaran les pel.lícules son:

L’Antiga Audiència, el CaixaForum Tarragona, la Sala Zero, el Teatre Metropol, Tarragona turisme i el Teatret del Serrallo

REC, Festival Internacional de Cine de Tarragona tendrá lugar del 1 al 9 de diciembre. El REC es una muestra nacional e internacional de largometrajes de ficción o documental. Una gran oportunidad para conocer nuevos directores o redescubrir directores ya conocidos a través de sus operas primas.

Disfrutáis de películas de estreno, nuevos directores, descubrimientos, emociones y mucho más.

En espacios donde se proyectarán las películas son:

La Antigua Audiencia, el Caixaforum Tarragona, la Sala Zero, el Teatro Metropol, Tarragona turismo y el Teatret del Serrallo

Per a més informació
http://www.festivalrec.com

Ranxets

JORNADES GASTRONÒMIQUES DELS RANXETS-TORREDEMBARRA

Les Jornades Gastronòmiques dels Ranxets s’acaben d’iniciar a Torredembarra. Del 16 de novembre fins el 9 de desembre 14 restaurants de la vil.la oferiran uns menús que oscil.len entre els 14,5€ i els 35€. Els restaurants presents son: Blau Marí, Cal Silver, Can Lluís, Di Napoli, El Capitán, El Marítim, El Vaixell, Hostal Coca, La Cuina d’en Basili, La Quilla d’en Xavier, Las Palmeras, La Tour Danbare, Òxid i Picnic Port.

Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

Entre els plats que podreu degustar estan: els escabetxos, bull a l’all i pebre, musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop, truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.

Las Jornadas Gastronómicas de los Ranxets se acaban de iniciar en Torredembarra. Del 16 de noviembre hasta el 9 de diciembre 14 restaurantes de la villa ofrecerán unos menús que oscilan entre los 14,5€ y los 35€. Los restaurantes participantes  son: Blau Marí, Cal Silver, Can Lluís, Di Napoli, El Capitán, El Marítim, El Vaixell, Hostal Coca, La Cuina d’en Basili, La Quilla d’en Xavier, Las Palmeras, La Tour Danbare, Òxid i Picnic Port.

Los Ranxets son platos que han estado siempre presentes en la dieta de los torrencs durante muchísimas generaciones, hechos con ingredientes y productos básicos del  mar y del campo, que todo el mundo tenía al alcance: ajos, tomates, frutos secos, aceite, vino, verduras y pescados de temporada.

Entre los platos que podréis degustar están: los escabeches, bull a l’all cremat y pimineta, mejillones a la marinera, asmarris, fideuejats, romescos variados: sepia, pulpo,  bacalao con tomate, xirles con ajo y cebolla, etc.

Fira Oli nou 2018 Tarragona

FIRA DE L’OLI NOU 2018 – TARRAGONA

La Fira de l’Oli nou  de Tarragona tindrà lloc a la Rambla , del 30 de novembre al 2 de desembre. Com cada any els productors d’oli de la demarcació oferiran els seus olis, els podreu tastar i el més important, comprarlos directament a l’stand. L’oli verge es un producte natural, obtingut de les olives de primera premsada, mitjançant procediments mecànics que no modifiquen la seva composició natural i per tant, conserven tot el contingut vitamínic y nutricional de l’oli.
Els olis de la Fira son tots de la Denominació d’Origen protegida Siurana.

A la Rambla de Tarragona, del 30 de noviembre al 2 de diciembre, tendrá lugar la Feria del Aceite Nuevo. Como cada año los productores de aceite de la demarcación ofrecerán sus aceites, los podréis probar y lo más importante, comprarlos directamente al stand. El aceite virgen se un producto natural, obtenido de las olivas de primera prensada, mediante procedimientos mecánicos que no modifican su composición natural y por lo tanto, conservan todo el contenido vitamínico y nutricional del aceite.
Los aceites de la Feria son todos de la Denominación de Origen protegida Siurana.

Cartell Embutada 2018

EMBUTADA 2018 FESTA DEL VI NOVELL TARRAGONA

L’Embutada 2018, la Festa del Vi Novell de Tarragona, tindrà lloc el  proper dissabte 17. Un total de 15 cellers participen a la jornada presentant el primer vi de l’any. La jornada tindrà lloc pels voltants de l’Espai Santa Teca, situat al carrer Sant Llorenç, 22 de Tarragona.

L’Embutada 2018 començarà a les 11.30h amb un itinerari guiat per 4 cellers de la Part Arta amb les explicacions del gestor cultural, Jordi Bertran. El punt de partida serà la plaça de Sant Miquel i hi haurà l’acompanyament de les colles castelleres de la ciutat, la Txaragana Els Feos Experience i tast de vi novell. El recorregut inclou parada a quatre cellers i durant el torn de tarda se’n podran conèixer quatre més. Els de l’itinerari de matí són:

  • Celler del Delme i de Morillo al carrer Civaderia
  • Celler de la Punyalada al carrer Cuirateries
  • Celler de Ca’l Palà al carrer Ventallols amb visita als cups
  • Celler d’en Segura a la plaça Peixateries Velles

A partir de les 12.45h, l’Espai Santa Teca s’obrirà al públic i es podrà tastar el vi novell dels 15 cellers participants, representatius de la diversitat, riquesa i qualitat del vi de les comarques de Tarragona i Lleida.

La Embutada 2018, la Fiesta del Vino Novel de Tarragona, tendrá lugar el  próximo sábado 17. Un total de 15 bodegas participan a la jornada presentando el primer vino del año. La jornada tendrá lugar en  los alrededores del Espacio Santa Teca, situado en la calle Sant Llorenç, 22 de Tarragona.

La Embutada 2018 empezará a las 11.30h con un itinerario guiado por 4 bodegas de la Parte Alta con las explicaciones del gestor cultural, Jordi Bertran. El punto de partida será la plaza de Sant Miquel y habrá el acompañamiento de « les colles »  castelleres de la ciudad, la Txaragana Los Feos Experience y cata de vino novel. El recorrido incluye parada en cuatro bodegas y durante el turno por la tarde se podrán conocer cuatro más. Los del itinerario por la mañana son:

Bodega del Delme y de Morillo a la calle Civaderia
Bodega de la Punyalada a la calle Cuirateries
Bodega de Ca’l Palà a la calle Ventallols con visita a los cups
Bodega de en Segura en la plaza Pescaderías Viejas

A partir de las 12.45h, el Espacio Santa Teca se abrirá al público y se podrá probar el vino novel de las 15 bodegas participantes, representativos de la diversidad, riqueza y calidad del vino de las comarcas de Tarragona y Lleida:

 

SCAN Festival fotografia

SCAN FESTIVAL FOTOGRAFIA 2018 – TARRAGONA

SCAN Festival  tindrà lloc a Tarragona del 18 d’octubre al 9 de desembre. És  el festival de fotografia més important de Catalunya i un dels més importants del sud d’Europa. Promou la  fotografia com a mitjà d’expressió, amb una especial atenció a la divulgació dels nous artistes vinculats al món de la imatge.

SCAN Tarragona està organitzat per l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, sota la direcció de Fundació Forvm per a la Fotografia.

Aquestos son els espais de Tarragona que exposaran fotografia:   als Tinglados del Port de Tarragona hi trobarem Talent Latent; al Teatret del Serrallo, l’activitat Full Contact i el Petit SCAN; les exposicions, a la Fundació Forvm o el Museu d’Art Modern, entre molts d’altres espais; a l’Escola d’Art i Disseny (EADT), unes jornades de reflexió; i activitats diverses en molts indrets de la ciutat.

SCAN Festival  tendrá lugar en Tarragona del 18 de octubre al 9 de diciembre. Es  el festival de fotografía más importante de Cataluña y uno de los más importantes del sur de Europa. Promueve la  fotografía como medio de expresión, con una especial atención a la divulgación de los nuevos artistas vinculados al mundo de la imagen.

SCAN Tarragona está organizado por el Ayuntamiento de Tarragona y la Generalitat de Cataluña, bajo la dirección de Fundación Forvm para la Fotografía.

Estos son  los espacios de Tarragona que expondrán fotografía:  en los Tinglados del Puerto de Tarragona encontraremos Talento Latente; al Teatret del Serrallo, la actividad Full Contact y el Pequeño SCAN; las exposiciones, a la Fundación Forvm o el Museo de Arte Moderno, entre muchos otros espacios; en la Escuela de Arte y Diseño (EADT), unas jornadas de reflexión; y actividades diversas en muchos lugares de la ciudad.

Home

Cartell Santa Tecla 2018

SANTA TECLA 2018 – TARRAGONA

Santa Tecla 2018 – la Festa Major de la ciutat de Tarragona. Des del divendres 14 al dilluns 24 de setembre  tothom  hi està convidat. Centenars d’actes, concerts, exposicions, teatre, gegants, diables, castells, dracs,  pensats per a grans i petits. Visca la Festa!!!.

Santa Tecla 2018 – la Fiesta Mayor de la ciudad de Tarragona. Desde el viernes 14 al lunes 24 de septiembre  todos   estáis  invitados. Centenares de actos, conciertos, exposiciones, teatro, gigantes, diablos, castlls, dragones,  pensados para grandes y pequeños. Viva la Fiesta!!!.

App de Santa Tecla : App https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/santa-tecla/santa-tecla-2018/santa-tecla-al-mobil

Web oficial: https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/santa-tecla/santa-tecla-2018/programacio

Vista panoramica de Barcelona

BARCELONA 360º – UNA SORTIDA DIFERENT

Barcelona es molt més que el Barri Gòtic, el Port, l’Aixample, el Modernisme i altres monuments    que tants turismes han portat a la ciutat.

Hi ha una Barcelona més modesta, tranquil.la, de barri , on la gent es coneix. Hi ha una Barcelona que s’ha de visitat amb calçat de muntanya, amb gorra i  cantimplora sobretot els mesos de més calor.

Sí, en aquesta Barcelona es poden fer excursions sorprenents com la que vàrem fer  de la mà de dos guies de Discover BCN.

La sortida  Barcelona Panoràmica  es una barreja de senderisme i visita cultural  dels barris per on discorre. Descobrireu uns racons preciosos i al final us sorpendran uns fantàstiques vistes  panoràmiques 360º de Barcelona, des dels bunkers del Carmel.

Us deixo el link per si us animeu

Barcelona se mucho más que el Barrio Gótico, el Puerto, el Aixample, el Modernismo y otros monumentos    que tantos turismos han traído a la ciudad.

Hay una Barcelona más modesta, tranquila, de barrio , donde la gente se conoce. Hay una Barcelona que se tiene que visitar con calzado de montaña, con gorra y  cantimplora sobre todo los meses de más calor.

Sí, en esta Barcelona se pueden hacer excursiones sorpredentes como la que hicimos  de la mano de dos guías de Discover BCN    

La salida  Barcelona Panorámica  se una mezcla de senderismo y visita cultural  de los barrios por donde discurre. Descubriréis unos rincones preciosos y al final os sorpendran unos fantásticas vistas  panorámicas 360º de Barcelona,  desde los bunkers del Carmel. 

Os dejo el link por si os animáis

www.discoverbarcelonatoday.com

Cartell Fira del Vi 2018

FIRA DEL VI – TARRAGONA 2018

Fira del Vi de la DO Tarragona.  Arriba l’edició 2018 de la Fira. Enguany tindrà lloc del divendres 15  al diumenge 17 de Juny a la Rambla Nova de Tarragona.  Aquest esdeveniment,  per a tots els aficionats al vi, reunirà a una vintena de celles de les comarques Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Ribera d’Ebre, les quatre comarques que integren la DO Tarragona. També com cada any, La Fira del Vi  té un apartat dedicat al cava i al vermut  elaborats a les nostres comarques.

Feria del Vino de la DO Tarragona. Llega la edición 2018 de la Feria. Este año tendrá lugar del viernes 15 al domingo 17 de Junio en la Rambla Nueva de Tarragona. Este acontecimiento, para todos los aficionados  al vino, reunirá a una veintena de bodegas de las comarcas Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès y Ribera d’Ebre, las cuatro comarcas que integran la DO Tarragona. También como cada año, La Feria del Vino tiene un apartado dedicado al cava y al vermut elaborados en nuestras comarcas.