Archivo de la categoría: Festes

Fira de Nadal

FIRA DE NADAL – FIRA ARTESANIA

La Feria de Navidad   y la Feria de Artesanía de Tarragona ya están abiertas.

La Feria de Navidad estará abierta hasta el 24 de diciembre. Podréis ver y comprar todo tipo de artículos de Nadal, objetos por la decoración del hogar, árboles, tions y otros objetos típicos de estas fiestas.

La Feria de Artesanía estará abierta hasta el día 6 de enero de 2019. podréis ver y comprar un abanico muy amplio de objetos artesanos.

Las dos Ferias están a la parte central de la Rambla Nueva de Tarragona

Fira Oli nou 2018 Tarragona

FIRA DE L’OLI NOU 2018 – TARRAGONA

La Fira de l’Oli nou  de Tarragona tindrà lloc a la Rambla , del 30 de novembre al 2 de desembre. Com cada any els productors d’oli de la demarcació oferiran els seus olis, els podreu tastar i el més important, comprarlos directament a l’stand. L’oli verge es un producte natural, obtingut de les olives de primera premsada, mitjançant procediments mecànics que no modifiquen la seva composició natural i per tant, conserven tot el contingut vitamínic y nutricional de l’oli.
Els olis de la Fira son tots de la Denominació d’Origen protegida Siurana.

A la Rambla de Tarragona, del 30 de noviembre al 2 de diciembre, tendrá lugar la Feria del Aceite Nuevo. Como cada año los productores de aceite de la demarcación ofrecerán sus aceites, los podréis probar y lo más importante, comprarlos directamente al stand. El aceite virgen se un producto natural, obtenido de las olivas de primera prensada, mediante procedimientos mecánicos que no modifican su composición natural y por lo tanto, conservan todo el contenido vitamínico y nutricional del aceite.
Los aceites de la Feria son todos de la Denominación de Origen protegida Siurana.

Cartell Tàrraco Viva 2018

TÀRRACO VIVA – 2018

El Festival Tàrraco Viva, tindrà lloc, del 13 al  27 de maig,  a distints indrets de Tarragona També del 11 al 27 de maig es celebra el Tàrraco Taula, jornades gastronòmiques de cuina romana.

Tàrraco Viva , enguany celebra el XX Anniversari,  és un festival cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica de l’època romana. És un festival que inclou concerts, recreacions histporiques, tallers, exposicions, jocc, fires, etc.

Del 13 al 27 de mayo tendrá lugar en  distintos lugares de Tarragona el Festival Tàrraco Viva. También  del 11 al 27 de mayo se celebra el Tàrraco Taula, jornadas gastronómicas de cocina romana. 

Plat Tàrraco Taula

Tàrraco Viva , este año celebra el XX Anniversari, es un festival cultural internacional dedicado y especializado en la divulgación histórica de la época romana. Es un festival que incluye conciertos, recreaciones historicas, talleres, exposiciones, juegos, ferias, etc.

https://www.tarracoviva.com/activitats

Els Tres Toms

ELS TRES TOMS – 2018 – TARRAGONA

Els tres toms 2018  tindrà lloc a la ciutat de Tarragona el proper dia 11 de març. Es tracta d’una cercavila de carruatges i cavalls  que passen per distints carrers de la ciutat. També hi haurà la benedicció dels animals i lliurament de records i com no també les típiques coques de Sant Antoni.

Joan Amades, al Costumari Català, ens parla que l’origen d’aquesta festa religiosa es remonta al segle XV. Era una festa en honor a sant Antoni patró dels animals. Aquesta festa acaba adoptant el nom de TRES TOMS. Sembla ser que el nom ve dels toms que donaven els participansts de  al voltant de l’església: el primer tom era per demanar protecció, el segon era per demanar una bona collita i el tercer era per fer fugir els dimonis.

ELS TRES TOMSLos “tres toms” 2018 tendrá lugar en la ciudad de Tarragona el próximo día 11 de marzo. Se trata de un pasacalle de carruajes y caballos que pasan por distintas calles de la ciudad. También habrá la bendición de los animales y entrega de recuerdos y como no también las típicas cocas de Sant Antoni.

Joan Amades, al Costumari Català, nos habla que el origen de esta fiesta religiosa se remonta al siglo XV. Era una fiesta en honor a san Antoni patrón de los animales. Esta fiesta acaba adoptando el nombre de TRES TOMS. Parece ser que el nombre viene de las vueltas que daban los participansts  alrededor de la iglesia: la primera vuelta  era para pedir protección, la segunda era para pedir una buena cosecha y la tercera era para hacer huir los demonios.

Cartell Carnaval Tarragona

CARNAVAL TARRAGONA – 2018

El Carnaval de Tarragona està apunt d’arribar, el tenim a tocar. Del 2  al 13 de febrer hi han previstos una gran quantitat d’actes festius. A sota teniu el programa perquè no us en perdeu cap.  Les rues són els actes més multitudinaris. Els carrers s’omplen de gent, Desfilen multitud de comparses i comparsers tot escortant el Rei, la Reina i els seus sèquits. Tot son  colors, dissenys i moviments de les indumentàries que són veritables mostres d’artesania.
La Festa … al final s’acaba amb la  desfilada mortuòria i  la crema i mort del Rei Carnestoltes..  En aquest acte final de festa  participen els grups de diables  de la ciutat, els nombrosos timbalers, les mascarades, el dol protocol·lari, ploraneres i planyideres, músiques, sèquits reials, vídues i el Rei i la Reina esdevinguts ninots, il·luminats per les teies  que més tard encendran la bóta i els Ninots.

El Carnaval de Tarragona se está acercando. Del 2  al 13 de febrero hay previstos una gran cantidad de actos festivos. Debajo tenéis el programa porque no os perdéis ninguno.  Los desfiles (rues)  son los actos más multitudinarios. Las calles se llenan de gente, Desfilan multitud de comparsas y comparsers escoltando el Rey, la Reina y sus séquitos. Todo son  colores, diseños y movimientos de las indumentarias que son verdaderas muestras de artesanía.
La Fiesta … al final se acaba con el  desfile mortuorio y  la  quema   y muerte del Rey Carnestoltes.   En este acto final de fiesta  participan los grupos de diablos  de la ciudad, los numerosos “timbalers”, “las mascarades”,  el luto protocolario, “ploraneres” y “planyideres”, músicas, séquitos reales, viudas y el Rey y la Reina convertidos en  muñecos, iluminados por los cirios  que más tarde encenderán la bóta y los Muñecos.

 

http://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/carnaval/fitxers/altres/programa-carnaval-2018