escaenfrde

Blog

SETMANA SANTA TARRAGONA 2011

PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT
 
El Divendres Sant, a Tarragona,  té lloc una  de les processons de la Setmana Santa més participatives de Catalunya, que surt al carrer des de l’any 1.550. Desfilen diferents confraries amb els seus passos o grups escultòrics, acompanyats de vestes, cucurulles, atxes i penitents.
Cada Divendres Sant a primera hora de la tarda els armats de la Sang es dirigeixen a diferents punts de la ciutat per recollir els passos que escenifiquen plàsticament les imatges de la Passió i Mort de Jesucrist, i que són portats sobre les espatlles o sobre rodes. Tots pugen frenèticament per la baixada de la Pescateria fins al punt de concentració de la plaça del Rei. Des d’aquí, al capvespre, s’inicia la processó general del Sant Enterrament, que segueix un ordre temporal pel que fa als fets que relata.
Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional el 18 de maig de 1999.
 
 
PROCESIÓN DEL SANTO ENTIERRO
El Viernes Santo, en Tarragona, tiene lugar una de las procesiones de la Semana Santa más participativas de Catalunya, que sale a la calle  desde el año 1.550.  Desfilan diferentes cofrarias con sus pasos o grupos escultóricos, acompañados de "vestes", "cucurulles", "atxes"  y penitentes. Cada Viernes SanSanto a primera hora de la tarde los armados de la Sangre se dirigen a diferentes puntos de la ciudad por recoger los pasos que escenifican plásticamente las imágenes de la Pasión y Muerte de Jesucristo, y que son traídos a hombros o sobre ruedas. Todos suben frenéticamente por la bajada de la  Peixateria  hasta el punto de concentración en la plaza del Rey.  Desde aquí , al atardecer, se inicia la procesión general del Santo Entierro, que sigue un orden temporal con respecto a los hechos que relata.
Declarada Fiesta Tradicional d’Interés Nacional el 18 de mayo de 1999.
Image
Image
Image
Image
CASA RURAL LA PALLISSA (HUTT 005081) c/ Cases Noves, 38 43763 – LA NOU DE GAIA (TARRAGONA)
Email: lapallissa@lapallissa.com | Tel: 652 824 084

Aviso legal | Política de privacidad de datos | Política de cookies

Search