escaenfrde

Blog

CELLERS MODERNISTES

imagen_bodegas_modernistas4

Una de les sortides que us recomanem es la visita dels cellers modernistes, anomenats "catedrals del vi" per Àngel Guimerà, de la comarca de la Conca de Barberà i que constitueixen edificacions de gran valor dins del patrimoni arquitectònic de la Conca i de Catalunya. Son el resultat del treball de generacions de pagesos que des de finals del segle XIX van aixecar l'economia agrícola de la comarca.

Els constructors d'aquestes veritables catedrals de l'esforç solidari dels pagesos van ser els arquitectes Pere Domènech i Cèsar Martinell. Del seu geni creatiu van sorgir aquestes construccions que van saber enllaçar la rica empremta que l'art gòtic havia deixat a la comarca amb la modernitat i funcionalitat necessàries per a l'ús que havien de tenir.

imagen_bodegas_modernistas1A continuaciò, es mostra una relació d'aquests cellers modernistes:

Pere Domènech i Roura 1912 Celler Cooperatiu de l'Espluga de Francolí 1914 Celler Cooperatiu de Sarral

Cèsar Martinell i Brunet 1917 Celler Cooperatiu de Barberà 1918 Celler Cooperatiu de Rocafort de Queralt 1919 Celler Cooperatiu de Montblanc 1919 Celler Cooperatiu de Pira

Seguir la ruta dels cellers modernistes permet al visitant de la Conca de Barberà compaginar plenament art amb gastronomia, cultura amb tradició.

Una de las salidas que os recomendamos es la visita dels "cellers" (bodegas) modernistas, descritos como "catedrales del vino" por Àngel Guimerà, de la Conca de Barberà y que constituyen edificaciones de gran valor dentro del patrimonio arquitectónico de la Conca y de Catalunya. Son el resultado del trabajo de generaciones de agricultores que desde finales del siglo XIX levantaron la economía agrícola de la comarca. Los constructores de estas verdaderas catedrales del esfuerzo solidario de los agricultores labradores fueron los arquitectos Pere Domènech y Cèsar Martinell. De su genio creativo surgieron estas construcciones que supieron enlazar la  influencia que el arte gótico había dejado a la comarca con la modernidad y funcionalidad necesarias para el uso que debían tener.

A continuacion, se muestra una relación de estas bodegas modernistas:

Pere Domènech y Rouraceller-1

1912 Bodega Cooperativa de l'Espluga de Francolí

1914 Bodega Cooperativa de Sarral

Cèsar Martinell y Brunet

1917 Bodega Cooperativa de Barberà

1918 Bodega Cooperativa de Rocafort de Queralt

1919 Bodega Cooperativa de Montblanc

1919 Bodega Cooperativa de Pira

Seguir la ruta de las bodegas modernistas permite al visitante de la Conca de Barberà compaginar plenamente arte con gastronomía, cultura con tradición.

Image
Image
Image
Image
CASA RURAL LA PALLISSA (HUTT 005081) c/ Cases Noves, 38 43763 – LA NOU DE GAIA (TARRAGONA)
Email: lapallissa@lapallissa.com | Tel: 652 824 084

Aviso legal | Política de privacidad de datos | Política de cookies

Search