Catamarà navegant

CURS DE VELA

S’apropa l’estiu i molts potser us heu plantejat la possibilitat de gaudir del nostre Mediterrani aprenent a navegar, activitat que es pot realitzar  durant tot l’any. Si sou d’aquestos esteu de sort ja que el Club de Vela Platja Llarga us ofereix la possibilitat d’apendre  la técnica de navegació en diferents disciplines. A escollir entre: monocasc, catamarà, patí català o windsurf.

Els cursos es realitzen amb monitors titulats i complint els requisits per gaudir de la navegació amb seguretat.

Durada 5 hores, es realitzaran vàries sessions de 2h.
Els cursos es realitzen entre les 10h i les 20h

Edat mínima 12 anys

Se acerca el verano y muchos quizás os habéis planteado la posibilidad de disfrutar de nuestro Mediterráneo aprendiendo a navegar, actividad que se puede realizar  durante todo el año. Si sois de estos estáis de suerte puesto que el Club de Vela Playa Larga os ofrece la posibilidad de aprender

la técnica de navegación en diferentes disciplinas. A escoger entre: monocasc, catamarán, patín catalán o windsurf.

Los cursos se realizan con monitores titulados y cumpliendo los requisitos para disfrutar de la navegación con seguridad.

Duración 5 horas, se realizarán varias sesiones de 2h.
Los cursos se realizan entre las 10h y las 20h

Edad mínima 12 años

 

CLUB DE VELA PLATJA LLARGA
Platja Llarga s/n 43007 Tarragona
+34 977 20 77 89
oficina@cvplatjallarga.org
www.cvplatjallarga.org

Armats Setmana Santa Tarragona

SETMANA SANTA TARRAGONA 2018

Setmana Santa Tarragona 2018. Durant el mes de març hi han programats una sèrie d’activitats culturals relacionades amb la Setmana Santa Tarragonina. Els actes més destacats seran el divendres sant, 30 de març, amb la Processó del Sant Enterrament.  Aquesta celebració fou declarada Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya i està organitzada per la Congregació de La Sang.

Punts importants:

16 h Recollida dels Passos. Sortida dels Armats que es dirigiran a fer els acataments als passos de les diferents confraries i germandats que participaran a la processó, situats en diferents espais de la ciutat. A continuació els passos, segons el Pla de Recollida, es dirigiran cap a la plaça del Rei.

19.30 h Processó del Sant Enterrament. Sortirà de l’església de Natzaret amb l’assistència de totes les confraries, gremis, congregacions i germandats de la ciutat amb els seus respectius passos.

Itinerari: Plaça del Rei, Portella, passeig de Sant Antoni, portal de Sant Antoni, plaça de Sant Antoni, Descalços, plaça de la Pagesia, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Les Coques, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, baixada de la Misericòrdia, plaça de la Font, Sant Fructuós, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Sant Oleguer, baixada de la Pescateria, Sant Hermenegildo i plaça del Rei.

Semana Santa Tarragona 2018. Durante el mes de marzo hay programados una serie de actividades culturales relacionadas con la Semana Santa Tarraconense. Los actos más destacados serán el viernes santo, 30 de marzo, con la Procesión del Santo Entierro.  Esta celebración fue declarada Elemento Festivo Patrimonial de Interés Nacional por la Generalitat de Cataluña y está organizada por la Congregación de La Sangre. 

Puntos importantes: 

16 h Recogida de los Passos. Salida de los Armados que se dirigirán a hacer los “acataments” a los passos de las diferentes cofradías y hermandades que participarán a la procesión, situados en diferentes espacios de la ciudad. A continuación los passos, según el Plan de Recogida, se dirigirán hacia la plaza del Rey.

19.30 h Procesión del Santo Entierro. Saldrá de la iglesia de Nazaret con la asistencia de todas las cofradías, gremios, congregaciones y hermandades  de la ciudad con sus respectivos passos.

Itinerario: Plaça del Rei, Portella, paseo de Sant Antoni, portal de Sant Antoni, plaça de Sant Antoni, Descalços, plaça de la Pagesia, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Verge María del Claustre, Escribanías Velles, Pla de la Seu, Les Coques, Pare Iglesias, Mercería, plaça de les Cols, Major, baixada de la Misericordia, plaça de la Font, Sant Fructuos, Comte de de Ríus, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Sant Oleguer, baixada de la Peixaeria, Sant Hermenegildo y plaça del Rei.

Programa d’acts: https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/fitxers/altres/programa-dactes-de-setmana-santa-2018

Cartell ForaStocks

FORA STOCK – TORREDEMBARRA

El proper divendres  i el dissabte 3 de març, de 10:00 a 13:30 i de 17:00 a 22:30 es celebrarà la FORA STOCK  de Torredembarra. A l’eix comercial de la vil.la  41 botigues oferirant tots els productes a preus molt competitius. Animeu-vos!!!

El próximo viernes  y el sábado 3 de marzo, de 10:00 a 13:30 y de 17:00 a 22:30 se celebrará la FUERA STOCK  de Torredembarra. Al eje comercial de la villa  41 tiendas oferirant todos los productos a precios muy competitivos. Animaos!!!

Els Tres Toms

ELS TRES TOMS – 2018 – TARRAGONA

Els tres toms 2018  tindrà lloc a la ciutat de Tarragona el proper dia 11 de març. Es tracta d’una cercavila de carruatges i cavalls  que passen per distints carrers de la ciutat. També hi haurà la benedicció dels animals i lliurament de records i com no també les típiques coques de Sant Antoni.

Joan Amades, al Costumari Català, ens parla que l’origen d’aquesta festa religiosa es remonta al segle XV. Era una festa en honor a sant Antoni patró dels animals. Aquesta festa acaba adoptant el nom de TRES TOMS. Sembla ser que el nom ve dels toms que donaven els participansts de  al voltant de l’església: el primer tom era per demanar protecció, el segon era per demanar una bona collita i el tercer era per fer fugir els dimonis.

ELS TRES TOMSLos “tres toms” 2018 tendrá lugar en la ciudad de Tarragona el próximo día 11 de marzo. Se trata de un pasacalle de carruajes y caballos que pasan por distintas calles de la ciudad. También habrá la bendición de los animales y entrega de recuerdos y como no también las típicas cocas de Sant Antoni.

Joan Amades, al Costumari Català, nos habla que el origen de esta fiesta religiosa se remonta al siglo XV. Era una fiesta en honor a san Antoni patrón de los animales. Esta fiesta acaba adoptando el nombre de TRES TOMS. Parece ser que el nombre viene de las vueltas que daban los participansts  alrededor de la iglesia: la primera vuelta  era para pedir protección, la segunda era para pedir una buena cosecha y la tercera era para hacer huir los demonios.

Calamarsada 12 gener

CALAMARSADA BAIX GAIA – TARRAGONÈS

Aquest  dilluns, 12 de febrer, a primera hora de la tarda, una forta tempesta ha descarregat sobre el Camp de Tarragona. Al voltant de les quatre de la tarda, una espectacular calamarsada va  afectat una àmplia zona del Baix Gaià.  La pedra ha emblanquinat la zona interior del nord del Tarragonès, especialment els carrers de pobles com la Nou de Gaià o la Riera de Gaià, que han quedat totalment emblanquinats.

Les imatges que mostro son  d’avui dimarts, 24 hores després de la tempesta, imatges que ens  donen una idea de la seva magnitud  que va deixar tots els carrers de la Nou de Gaià i dels camps que l’envolten coberts, com si fos una gran nevada.

Calamarsada 21 febrer

Este  lunes, 12 de febrero, a primera hora de la tarde, una fuerte tormenta ha descargado sobre el Camp de Tarragona. Alrededor de las cuatro de la tarde, una espectacular granizada  afecto una amplia zona del Baix Gaià.  La piedra ha encalado la zona interior norteña del Tarragonès, especialmente las calles de pueblos como la Nou de Gaià o la Riera de Gaià, que han quedado totalmente encalados.  

Las imágenes que muestro son  de hoy martes, 24 horas después de la tormenta, imágenes que nos  dan una idea de su  magnitud  que  dejó todas las calles de la Nou de Gaià y de los campos que lo rodean cubiertos, como si fuera una grande nevada.

Calamarsada 21 febrer

Calamarsada

 

 

Vaixell rus Shtandart

VAIXELL SHTANDART

El vaixell Shtandart aquest divendres ha atracat a la Marina Port Tarraco. Obrirà les seves portes al públic durant tot el cap de setmana. El  Shtandart té 34,5 metres d’eslora i el seu pal més alt arriba a 33 metres. Es tracta d’una rèplica del buc fet construir pel tsar Pere el Gran, construit l’any 1703, i que va participar en accions militars a la guerra del Nord. El 1994, un petit grup d’aficionats a la navegació dirigit per Vladimir Martus va començar la construcció de la rèplica del vaixell històric Shtandart. El nom Shtandart també es va utilitzar per anomenar als iots reials dels tsars fins a la Revolució russa de 1917.

Este viernes ha atracado a la Marina Puerto Tarraco el velero escuela Shtandart que abrirá sus puertas al público durante todo el fin de semana. El Shtandart tiene 34,5 metros de eslora y su palo más alto llega a 33 metros. Se trata de una réplica del buque hecho construir por el zar Pedro el Grande, construido en 1703, y que participó en acciones militares a la guerra del norte. El 1994, un pequeño grupo de aficionados a la navegación dirigido por Vladimir Martus empezó la construcción de la réplica del barco histórico Shtandart. El nombre Shtandart también se utilizó para denominar a los yates reales de los zares hasta la Revolución rusa de 1917.

Cartell exposició Bigas Luna

L’ ALTRA BIGAS LUNA

L’altre Bigas Luna, es l’exposició que, coincidint amb els quatre anys de la mort del director de cinema Bigas Luna, s’ha organitzat al Museu d’Art Modern de Tarragona i al Tinglado nº 1 del Port de Tarragona. És una aproximació a la totalitat de les pràctiques artístiques que va conrear el famós cineasta al llarg de tota la seva trajectòria vital a través d’un recorregut multidisciplinari per un centenar d’obres distribuïdes entre els dos espais.

L’exposició estarà oberta del 25 de gener al 15 d’abril de 2018

El otro Bigas Luna, es la exposición que, coincidiendo con los cuatro años de la muerte del director de cine Bigas Luna, se ha organizado en el Museo de Arte Moderno de Tarragona y al Tinglado nº 1 del Port de Tarragona. És una aproximación a la totalidad de las prácticas que cultivó el famoso director a lo largo de su trayectoria vital a través de un recorrido multidisciplinario por un centenar de obres distribuïdes entre los dos espacios.

La exposición estará abierta del 25 de enero al 15 de abril de 2018

http://www.dipta.cat/mamt/exposicions/el-otro-bigas-luna-la-seduccion-de-lo-tangible

Cassola amb suquet peix

JORNADES GASTRONÒMIQUES “LA PART ALTA SOMTIU A LA CRISI”

De l’1 al 28 de febrer els restaurants de la Part Alta de Tarragona ofereixen uns menús degustació a uns preus molt atractius. El cost es de 32€ els més cars i 20€els altres.

Del 1 al 28 de febrero los restaurantes de la Part Alta de Tarragona ofrecen unos menís degustación a unos precios muy atractivos. El coste es de 32€ los más caros y 20€ los otros.

Restaurants que participen a les jornades:

-APATS QUATTROS  –  AQ RESTAURANT  –  ARCS RESTAURANT  –  FRIDA RESTAURANT  –  EL LLAGUT  –  PALAU DEL BARÓ  –  PUNT I APART  –  QUIM I QUIMQ  –  RACÓ DE L’ABAT  –  SADOLL RESTAURANT

Web de l’Associació de Restauradors de la Part Alta https://www.arpatgn.com

Carrossa Carnaval Torredembarra

CARNAVAL TORREDEMBARRA

El Carnaval de Torredembara, es farà del 8 al 13 de febrer. Un elements curiós del Carnaval de Torredembarra  es el Concurs de mascotes disfressades. Si esteu per la zona aquests dies, us deixo el programa del Carnaval

DIJOUS GRAS, 8 de febrer

A les 19 h, a la plaça del Castell. Arrivo de Sa Majestat Carnestoltes,

En arribar a la plaça Mossèn Joaquim Boronat

Presa de possessió del poder local. Coca de llardons i mistela (Preu 1 €) i coca i xocolata (Preu 1 €) , fins a exhaurir existències.

En cas de pluja, Sa Majestat Carnestoltes arribarà al Casal Municipal a les 20 h.

DIVENDRES DE CARNAVAL, 9 de febrer

A les 18 h, al Punt d’Informació Juvenil (carrer Capella, 6, 2n pis). Taller de màscares venecianes. Places limitades. Inscripcions al Punt d’Informació Juvenil, de dilluns a divendres, de 17 a 20 h.

DISSABTE, 10 de febrer

A les 11 h, a la plaça del Castell. 15a edició del Concurs de mascotes disfressades. Desfilada de les mascotes i lliurament dels premis.

En acabar, a la plaça del Castell. Sortida de la Rua infantil acompanyats de La Fanfara, de Torredembarra i en arribar a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, espectacle infantil Catarsi a càrrec de la Cia. Top Guay.

A les 20 h, Concentració de carrosses al carrer de Pompeu Fabra. Concentració de comparses al carrer de Donya Guiomar.

A les 20.30 h, Sortida de la Gran Rua de Carnaval (carrer de Pompeu Fabra)

A les 23 h, al Casal Municipal. Ball de Carnaval amb el grup CoverHits i en acabar dj Enric.

DIUMENGE, 11 de febrer

A les 11.30 h, Concentració de carrosses a l’avinguda de Montserrat.

Concentració de comparses al passeig Marítim (davant de la Casona).

A les 12 h, Sortida de la Rua de Carnaval, pel passeig Marítim fins a Cal Bofill.

A les 15 h, a l’envelat de Cal Bofill Dinar de Carnaval. Preu 6 €.

A les 17 h, Batalla de confeti

Recorregut: carrer de la Capella, carrer d’Antoni Roig, carrer de Fancesc Moragas i passeig de la Sort.

DIMARTS, 13 de febrer

A les 19 h, al carrer de Pompeu Fabra Sortida de la comitiva fúnebre per a donar l’últim adéu a Sa Majestat Carnestoltes.

En arribar a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat Solemne enterrament de la sardina, encesa per part del Ball de Diables de Torredembarra. Es farà públic el veredicte del jurat i lliurament de reconeixements i en acabar sardinada. Preu 1 € (fins a exhaurir existències).

Gos disfressat

Gos disfressat – Carnaval Torrdembarra

El Carnaval de Torredembara, se hará del 8 al 13 de febrero. Un elementos curioso del Carnaval de Torredembarra es el Concurso de mascotas disfrazadas. Si estáis por la zona estos días, os dejo el programa del Carnaval

JUEVES “GRAS” , 8 de febrero

A las 19 h, en la plaza del Castell. Arrivo de Sa Majestad Carnestoltes

Al llegar a la plaza Padre Joaquim Boronat

Toma de posesión del poder local. Coca de llardons y mistela (Precio 1 €) y coca y chocolate (Precio 1 €) , hasta agotar existencias.

VIERNES DE CARNAVAL, 9 de febrero

A las 18 h, en el punto de Información Juvenil (calle Capella, 6, 2n piso). Taller de máscaras venecianas. Plazas limitadas. Inscripciones en el  punto de Información Juvenil, de lunes a viernes, de 17 a 20 h.

SÁBADO, 10 de febrero

A las 11 h, en la plaza del Castell. 15a edición del Concurso de mascotas disfrazadas. Desfile de las mascotas y entrega de los premios.

Al acabar, en la plaza del Castell. Salida del Desfile infantil acompañados de La Fanfara, de Torredembarra y al llegar a la plaza de Padre Joaquim Boronat, espectáculo infantil Catarsis a cargo de la Cía Top Guay.

A las 20 h, Concentración de carrozas a la calle de Pompeu Fabra. Concentración de comparsas a la calle de Doña Guiomar.

A las 20.30 h, Salida del Gran Desfile de Carnaval (calle de Pompeu Fabra)

A las 23 h, al Casal Municipal. Baile de Carnaval con el grupo CoverHits y al acabar dj Enric.

DOMINGO, 11 de febrero

A las 11.30 h, Concentración de carrozas a la avenida de Montserrat.

Concentración de comparsas al paseo Marítimo (ante la Casona).

A las 12 h, Salida del Desfile de Carnaval, por el paseo Marítimo hasta Hace falta Bofill.

A las 15 h, al entoldado de Hace falta Bofill Comer de Carnaval. Precio 6 €.

A las 17 h, Batalla de confeti

Recorrido: calle de la Capilla, calle de Antoni Roig, calle de Fancesc Moragas y paseo de la Sort.

MARTES, 13 de febrero

A las 19 h, en la calle de Pompeu Fabra Salida de la comitiva fúnebre para dar el último adiós a Sano Majestad Carnestoltes.

Al llegar a la plaza de Padre Joaquim Boronat Solemne entierro de la sardina, encendida por parte del Baile de Diablos de Torredembarra. Se hará público el veredicto del jurado y entrega de reconocimientos y al acabar sardinada. Precio 1 € (hasta agotar existencias).

Cartell Carnaval Tarragona

CARNAVAL TARRAGONA – 2018

El Carnaval de Tarragona està apunt d’arribar, el tenim a tocar. Del 2  al 13 de febrer hi han previstos una gran quantitat d’actes festius. A sota teniu el programa perquè no us en perdeu cap.  Les rues són els actes més multitudinaris. Els carrers s’omplen de gent, Desfilen multitud de comparses i comparsers tot escortant el Rei, la Reina i els seus sèquits. Tot son  colors, dissenys i moviments de les indumentàries que són veritables mostres d’artesania.
La Festa … al final s’acaba amb la  desfilada mortuòria i  la crema i mort del Rei Carnestoltes..  En aquest acte final de festa  participen els grups de diables  de la ciutat, els nombrosos timbalers, les mascarades, el dol protocol·lari, ploraneres i planyideres, músiques, sèquits reials, vídues i el Rei i la Reina esdevinguts ninots, il·luminats per les teies  que més tard encendran la bóta i els Ninots.

El Carnaval de Tarragona se está acercando. Del 2  al 13 de febrero hay previstos una gran cantidad de actos festivos. Debajo tenéis el programa porque no os perdéis ninguno.  Los desfiles (rues)  son los actos más multitudinarios. Las calles se llenan de gente, Desfilan multitud de comparsas y comparsers escoltando el Rey, la Reina y sus séquitos. Todo son  colores, diseños y movimientos de las indumentarias que son verdaderas muestras de artesanía.
La Fiesta … al final se acaba con el  desfile mortuorio y  la  quema   y muerte del Rey Carnestoltes.   En este acto final de fiesta  participan los grupos de diablos  de la ciudad, los numerosos “timbalers”, “las mascarades”,  el luto protocolario, “ploraneres” y “planyideres”, músicas, séquitos reales, viudas y el Rey y la Reina convertidos en  muñecos, iluminados por los cirios  que más tarde encenderán la bóta y los Muñecos.

 

http://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/carnaval/fitxers/altres/programa-carnaval-2018