Foguera de Sant Joan

NIT DE SANT JOAN

SANT JOAN A TARRAGONA

Com cada any  s’apropa la nit més màgica, la NIT DE SANT JOAN.  Molts actes programats, desde l’arribada del foc, divendres 23 a les 19:30, a les 23:00 la Cercavila del Foc pels carrers de la Part  Alta  i a les 00:30   la Revetlla  i els castells del dia 24.

Como cada año, se hacerca la noche más mágica, la NIT DE SANT JOAN. Muchos actos programados, desde la llegada del fuego, viernes 23 a las 19:30, a las 23:00 Cercavila del fuego por las calles de la Part Alta y a las 00:30 la Verbena y los “castells” el dia 24 por la tarde. 

Programa de actos:

http://www.tarragona.cat/cultura/fitxers/altres/programa-sant-joan-2017

 

Cartell Fira del vi DO Tarragona

19a FIRA DEL VI DE LA DO TARRAGONA

La dinovena edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona tornarà a la Rambla Nova de Tarragona els dies 16, 17 i 18 de juny com sempre en horari de divendres a la tarda i de matí i tarda en les jornades de dissabte i diumenge. La fira del vi reunirà una vintena d’expositors de les quatre comarques productores de la DO Tarragona, el Tarragonès, l’Alt Camp, el Baix Camp i la Ribera d’Ebre i també productors de cava i vermut d’aquestes comarques.

La decimonovena edición de la Feria del Vino de la DO Tarragona volverá a la Rambla Nueva de Tarragona los días 16, 17 y 18 de junio como siempre en horario de viernes por la tarde y por la mañana y tarde en las jornadas de sábado y domingo. La feria del vino reunirá una veintena de expositores de las cuatro comarcas productoras de la DO Tarragona, el Tarragonès, el Alt Camp, el Baix Camp y la Ribera de Ebro y también productores de cava y vermut de estas comarcas.

 

foto de cep amb uns raïms negres

ENOTURISME DO TARRAGONA (1)

VISITES CELLERS DO TARRAGONA

Enoturisme: Us proposem una ruta on podreu visitar 4 cellers de la D.O. Tarragona. En un altra article us en proposarem més.  Dos dels cellers, a més a més de poder degustar els seus vins, son edificis modernistes, “catedrals del vi”,  son els de Nulles i el de Vila-Rodona. Us deixem les dades de contacte:

ADERNATS – VINÍCOLA DE NULLES,  Nulles

Tel: 977 60 26 22
www.adernats.com

Visites guiades cada dissabte i diumenge a les 11:00 i a les 12:15. El preu de la visita son 7€.

La visita dura aproximadament  1 hora, es visita la bodega amb un guia i al final es fa una cata de dos vins i un pica-pica. Durant la visita s’explica el procés de construcció de la bodega modernista dissenyada per l’arquitecte César Martinel l’any 1917.


COOPERATIVA DE VILA-RODONA , Vila-rodona

Tel: 977 63 80 04
www.coopvila-rodona.com

Reservas: Per fer la visita s’ha de reservar prèviament. Visita gratuïta.
Dilluns a dissabte de 9:00 a 13:00 i de 15:00 a 19:00
Diumenges i festius de 10:00 a 14:00

La localitat està al mig de la Ruta del Císter, prop del monestir  de Santes Creus. És un edifici modernista,  de 1919, de notable interès arquitectònic obra de l’arquitecte vallenc  Cèsar Martinell. En la visita guiada s’explica l’arquitectura de l’edificio i les instal.lacions per elaborar de vi i cava. La visita acaba amb una  degustació de vins.


MAS VICENÇS, Cabra del Camp
Tel: 977 63 00 24
www.masvicens.com

Cal Reserva. Preu de la visita: 10€

Visites: Dissabtes, diumenges i festius  a les 12:00.

S’ofereixen visites guiades a la bodega i vinyes i al final  hi ha una cata de vins de diferents varietats a càrrec de l’enòleg de la bodega.


VINYA  JANINE, Rodonyà

Tel: 977 62 83 05
www.vinyajanine.com

Cal reservar. Visita gratuita

Visites: Dissabte: matí i tarda. Diumenge: matí

VISITAS CELLERS DO TARRAGONA

Enoturismo: Os proponemos una ruta donde podreis visitar 4 bodegas de la D.O. Tarragona. En otro articulo os propondremos más.  Dos de las bodegas , a más a mas  de poder degustar sus vinos , son edificios modernistas, “catedrals del vi”,  son los de Nulles y el de Vila-Rodona.

Os dejamos los datos de contacto: 

ADERNATS – VINÍCOLA DE NULLES,  Nulles

Tel: 977 60 26 22
www.adernats.com

Visitas guiadas cada sábado y domingo a las 11:00 y a las 12:15. El precio de la visita: 7€. 

La visita dura aproximadamente 1 hora, se visita la bodega con un guía y al final se hace una cata de dos vinos y un pica-pica. Durante la visita se explica el proceso de construcción de la bodega modernista diseñada por el arquitecto César Martinel en 1917. 

COOPERATIVA DE VILA-RODONA , Vila-rodona

Tel: 977 63 80 04
www.coopvila-rodona.com

Reservas: Para hacer la visita se tiene que reservar previamente. Visita gratuita.
Lunes a sábado de 9:00 a 13:00 y de 15:00 a 19:00
Domingos y festivos de 10:00 a 14:00

La localidad está en medio de la Ruta del Císter, cerca del monasterio de Santes Creus. Es un edificio modernista, de 1919, de notable interés arquitectónico obra del arquitecto vallenc Cèsar Martinell. En la visita guiada se explica la arquitectura de la edificio y las instalaciones para elaborar de vino y cava. La visita acaba con una degustación de vinos.

MAS VICENÇS, Cabra del Camp
Tel: 977 63 00 24
www.masvicens.com

Hace falta reserva. Precio de la visita: 10€

Visitas: Sábados, domingos y festivos a las 12:00. 

Se ofrecen visitas guiadas a la bodega y viñas y al final hay una cata de vinos de diferentes variedades a cargo de la enòleg de la bodega.

VINYA  JANINE, Rodonyà

Tel: 977 62 83 05
www.vinyajanine.com

Hay que reservar. Visita gratuita

Visitas: Sábado: mañana y tarde. Domingo: mañana 

Visita guiada a la bodega, a las viñas y al final sesión de cata de vinos. También calçotades con cata de vinos.

Visita guiada a la bodega, a las viñas y al final sesión de cata de vinos. También calçotades con cata de vinos.

foto nocturna de la muralla de Tarragona

NIT DE MUSEUS

INFORMACIÓ PRÀCTICA

La Nit dels Museus es celebrarà el proper dissabte 20 de maig de 2017.  S’han programat 4 grups que començaran en horaris i llocs diferents. Tots els grups passaran per les 7 institucions participants. Les diferents rutes començaran molt puntualament a l’horari i lloc indicat.

Activitat gratuïta. Nombre de places limitades. Imprescindible fer reserva prèvia.

GRUP RAMBLA: 18:00 hores. Lloc de trobada: CaixaForum Tarragona (Carrer Cristòfor Colom, 2. Al costat de la font del Centenari)

GRUP PART ALTA: 18:00 hores. Lloc de trobada: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5)

GRUP RAMBLA: 21:00 hores. Lloc de trobada: CaixaForum Tarragona (Carrer Cristòfor Colom, 2. Al costat de la font del Centenari)

GRUP PART ALTA: 21:00 hores. Lloc de trobada: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5)

RESERVES

Per fer la reserva:

– envieu un correu electrònic a reserves@aurigasc.com indicant: el nombre de persones interessades, preferència d’horari i un nom, telèfon i adreça electrònica de contacte. Se us enviarà un correu electrònic de resposta confirmant la disponibilitat de places en la ruta sol·licitada.

– truqueu al telèfon 977 22 54 94 de dilluns a divendres de 9:00h a 17:00h.

En qualsevol cas, se us haurà de confirmar la disponibilitat de places.

Les inscripcions es tancaran a les 17:00 hores del dijous 18 de maig de 2017.

INFORMACIÓN PRÁCTICA

La Noche de los Museos se celebrará el próximo sábado 20 de mayo de 2017. Se han programado 4 grupos que empezarán en horarios y lugares diferentes. Todos los grupos pasarán por las 7 instituciones participantes. 

Actividad gratuita. Número de plazas limitadas. Imprescindible hacer reserva previa.

GRUPO RAMBLA: 18:00 horas. Lugar de encuentro: Caixaforum Tarragona (Calle Cristòfor Colom, 2. Junto a la fuente del Centenario)

GRUPO PARTE ALTA: 18:00 horas. Lugar de encuentro: Museo Nacional Arqueológico de Tarragona (Plaza del Rey, 5)

GRUPO RAMBLA: 21:00 horas. Lugar de encuentro: Caixaforum Tarragona (Calle Cristòfor Colom, 2. Junto a la fuente del Centenario)

GRUPO PARTE ALTA: 21:00 horas. Lugar de encuentro: Museo Nacional Arqueológico de Tarragona (Plaza del Rey, 5)

RESERVAS

Para hacer la reserva:

– enviáis un correo electrónico a reserves@aurigasc.com indicando: el número de personas interesadas, preferencia de horario y un nombre, teléfono y dirección electrónica de contacto. Se os enviará un correo electrónico de respuesta confirmando la disponibilidad de plazas en la ruta solicitada.

– Llamar al teléfono 977 22 54 94 de lunes a viernes de 9:00h a 17:00h.

En cualquier caso, se os tendrá que confirmar la disponibilidad de plazas.

Las inscripciones se cerrarán a las 17:00 horas del jueves 18 de mayo de 2017.

Grup gent amb el Pont del Diable de fons

PARC ECOHISTÒRIC DEL PONT DEL DIABLE

 

El Parc Ecohistòric del Pont del diable de Tarragona ofereis una agradable jornada familiar de descoberta del patrimoni, cultura, natura i gastronomia

L’Aqüeducte de les Ferreres, popularment conegut com Pont del Diable, és un dels monuments més impressionants i millor conservats de la Tàrraco romana. Situat en un entorn natural privilegiat, el Parc Ecohistòric del Pont del Diable, que és com s’anomena l’àmbit sobre el qual pivota el magne aqüeducte, ofereix viure al visitant una experiència privilegiada i autèntica durant la qual aquest descobrirà un dels racons més emblemàtics de la ciutat que combina patrimoni, cultura, natura i gastronomia. Quatre en un. Ens acompanyes?

Limonium, l’empresa que ha transformat el Parc Ecohistòric del Pont del Diable, ha estat molt sensible a l’hora d’integrar el seu projecte de recuperació i comercialització turística del llegat patrimonial amb l’entorn natural, conscient que més enllà del monument, el visitant pot gaudir d’un paratge autènticament mediterrani, amb la seva flora i fauna, i d’un jardí romàntic que es remunta en el temps.

El Parque Ecohistòric del Puente del Diablo de Tarragona ofrece una agradable jornada familiar de descubrimiento del patrimonio, cultura, naturaleza y gastronomía

Aqueducte romà tarragona

El Parque Ecohistòric del Puente del Diablo de Tarragona ofrece una agradable jornada familiar de descubrimiento del patrimonio, cultura, naturaleza y gastronomía

El Acueducto de les Ferreres, popularmente conocido como Pont del Diable, es uno de los monumentos más impresionantes y mejor conservados de la Tàrraco romana. Situado en un entorno natural privilegiado, el Parque Ecohistòric del Pont del Diable, que es como se denomina el ámbito sobre el cual pivota el magno acueducto, ofrece vivir al visitante una experiencia privilegiada y auténtica durante la cual este descubrirá uno de los rincones más emblemáticos de la ciudad que combina patrimonio, cultura, natura y gastronomía. Cuatro en ud. Nos acompañas?

Limonium, la empresa que ha transformado el Parque Ecohistòric del Puente del Diablo, ha sido muy sensible a la hora de integrar su proyecto de recuperación y comercialización turística del legado patrimonial con el entorno natural, consciente que más allá del monumento, el visitante puede disfrutar de un paraje auténticamente mediterráneo, con su flora y fauna, y de un jardín romántico que se remonta en el tiempo.

Els contactes són: visites@pontdeldiabletarragona.com o 675 853 722 o restaurant@pontdeldiabletarragona.com

Façana de la catedral de Tarragona

“MAGNA VOCE” VEUS, CANTS I HISTÒRICS MEDIEVALS

 

MAGNA VOCE, es una visita diferents per diversos indrets de la part alta de Tarragona. Una passejada per la Muralla, el Pretori, el Call Jueu, el Pla de la Seu i Catedral i l’església de Sant Llorenç. Posaran veu a aquests testimonis muts del passat per gaudir i conèixer la història  medieval de Tarragona. Dia 6 de maig a les 11:00. Duració de la visita 2 h 30′.  Reserva prèvia: 659 111 081

MAGNA VOCE, se una visita diferentes por varios lugares de la parte alta de Tarragona. Una paseo por la Muralla, el Pretorio, el Call Judío, el Pla  de la Seu  y Catedral y la iglesia de Sant Llorenç. Pondrán voz a estos testigos mudos del pasado para disfrutar y conocer la historia medieval de  Tarragona. Dia 6 de mayo  a las 11:00. Duración de la visita 2 h 30′.  Reserva prévia: 659 111 081

Fotos de plats de cuina romana

XX JORNADES GASTRONOMIQUES CUINA ROMANA

De l’11 al 28 de maig, el  Tàrraco a Taula  ens portarà sabors i aromes de la cuina romana. Varis restaurants de Tarragona ofereixen menús de gastronomia romana.

Del 11 al 28 de mayo, el Tàrraco Taula nos llevará sabores y aromas de la cocina romana. Varios restaurantes de Tarragona ofreceran menús basados en la gastronomia romana.

Cartell anunciador Tarraco viva

TARRACO VIVA

 

Tàrraco Viva 2017 es centra enguany en la figura de l’Emperadr Adrià. Es presenta a Adrià com un emperador per a dues cultures. Roma va crear al voltant de tot el Mediterrani, i encara una mica més enllà, una civilització basada en gran part, no en la seva cultura, sinó en la d’un poble estranger; la cultura grega.

Cultura grega, política romana. Potser uns del binomis més genials de tota la història de les civilitzacions i un exemple magnífic de sincretisme cultural…

Adrià va ser  escriptor, poeta, constructor, militar, governant… la seva fascinació envers la cultura grega el portà a viatjar moltes vegades a la seva estimada Atenes, on avui dia encara podem admirar el seu llegat monumental (biblioteca d’Adrià, temple de Zeus Olímpic, Arc d’Adrià…). En la vida d’Adrià, art i cultura complementen l’apartat polític i militar.

Tàrraco Viva 2017 se centra este año en la figura de la Emperadr Adrià. Se presenta a Adrià como un emperador para dos culturas. Roma creó alrededor de todo el Mediterráneo, y todavía algo más allá, una civilización basada en gran parte, no en su cultura, sino en la de un pueblo extranjero; la cultura griega.

Cultura griega, política romana. Quizás unos del binomios más geniales de toda la historia de las civilizaciones y un ejemplo magnífico de sincretismo cultural…

Adrià fue escritor, poeta, constructor, militar, gobernando… su fascinación hacia la cultura griega lo trajo a viajar muchas veces a su estimada Atenas, donde hoy en día todavía podemos admirar su legado monumental (biblioteca de Adrià, templo de Zeus Olímpico, Arco de Adrià…). En la vida de Adrià, arte y cultura complementan el apartado político y militar.

Per a més informació: http://www.tarracoviva.com

Cartell del Tàrraco tapes

TÀRRACO TAPES

Tàrraco Tapes, que del 20 d’abril a l’1 de maig,  oferirà les tapes creades per 53 dels millors establiments de la ciutat.

Hi ha dues modalitats: una tapa acompanyada d’un quinto o una canya Estrella Damm per tan sols 2,50 euros, o bé decantar-nos per un menú de tapes a un preu exclusiu de 30 euros que també inclou dues Estrella Damm de 33cl.

Tarraco tapes

Tàrraco Tapas, que del 20 de abril al 1 de mayo, ofrecerá las tapas creadas por 53 de los mejores establecimientos de la ciudad.

Hay dos modalidades: una tapa acompañada de un quinto o una caña Estrella Damm por tan sólo 2,50 euros, o bien decantarnos por un menú de tapas a un precio exclusivo de 30 euros que también incluye dos Estrella Damm de 33cl.

Per baixar-vos el programa: http://www.gastronosfera.com/ca/rutes-i-jornades/tarraco-tapes-2017
Cursa Pint del Diable 2017

8a CURSA PONT DEL DIABLE

 

El proper diumenge 30 d’abril tindrà lloc la Cursa Pont del Diable. Per vuitena vegada, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau organitza la cursa de 10,5 km. Sortint de Sant Pere i Sant Pau va pels    boscos propers fins    l’aqueducte romà del Pont del Diable.

-8:00 a 09:30 Lliurament dorsals al local de la Colla Castellera

-10:00 Sortida

-11:30 Liurament premis

-12 Cursa Infantil

El próximo domingo 30 de abril tendrá lugar la Cursa Pont del Diablo. Por octava vez, la Colla Castellera de Sant Pere y Sant Pau organiza la cursa de 10,5 km. Saliendo de Sant Pere y Sant Pau va por los bosques cercanos hasta el aqueducte romano del Pont  del Diable.

-8:00 a 09:30 Entrega dorsales en ell local de la Colla Castellera

-10:00 Salida

-11:30 Entrega de  premios

-12 Salida infantiles 

Per a més informació:

http://www.cursapontdeldiable.com