Cartell Santa Tecla 2018

SANTA TECLA 2018 – TARRAGONA

Santa Tecla 2018 – la Festa Major de la ciutat de Tarragona. Des del divendres 14 al dilluns 24 de setembre  tothom  hi està convidat. Centenars d’actes, concerts, exposicions, teatre, gegants, diables, castells, dracs,  pensats per a grans i petits. Visca la Festa!!!.

Santa Tecla 2018 – la Fiesta Mayor de la ciudad de Tarragona. Desde el viernes 14 al lunes 24 de septiembre  todos   estáis  invitados. Centenares de actos, conciertos, exposiciones, teatro, gigantes, diablos, castlls, dragones,  pensados para grandes y pequeños. Viva la Fiesta!!!.

App de Santa Tecla : App https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/santa-tecla/santa-tecla-2018/santa-tecla-al-mobil

Web oficial: https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/santa-tecla/santa-tecla-2018/programacio

Vista panoramica de Barcelona

BARCELONA 360º – UNA SORTIDA DIFERENT

Barcelona es molt més que el Barri Gòtic, el Port, l’Aixample, el Modernisme i altres monuments    que tants turismes han portat a la ciutat.

Hi ha una Barcelona més modesta, tranquil.la, de barri , on la gent es coneix. Hi ha una Barcelona que s’ha de visitat amb calçat de muntanya, amb gorra i  cantimplora sobretot els mesos de més calor.

Sí, en aquesta Barcelona es poden fer excursions sorprenents com la que vàrem fer  de la mà de dos guies de Discover BCN.

La sortida  Barcelona Panoràmica  es una barreja de senderisme i visita cultural  dels barris per on discorre. Descobrireu uns racons preciosos i al final us sorpendran uns fantàstiques vistes  panoràmiques 360º de Barcelona, des dels bunkers del Carmel.

Us deixo el link per si us animeu

Barcelona se mucho más que el Barrio Gótico, el Puerto, el Aixample, el Modernismo y otros monumentos    que tantos turismos han traído a la ciudad.

Hay una Barcelona más modesta, tranquila, de barrio , donde la gente se conoce. Hay una Barcelona que se tiene que visitar con calzado de montaña, con gorra y  cantimplora sobre todo los meses de más calor.

Sí, en esta Barcelona se pueden hacer excursiones sorpredentes como la que hicimos  de la mano de dos guías de Discover BCN    

La salida  Barcelona Panorámica  se una mezcla de senderismo y visita cultural  de los barrios por donde discurre. Descubriréis unos rincones preciosos y al final os sorpendran unos fantásticas vistas  panorámicas 360º de Barcelona,  desde los bunkers del Carmel. 

Os dejo el link por si os animáis

www.discoverbarcelonatoday.com

Cartell Fira del Vi 2018

FIRA DEL VI – TARRAGONA 2018

Fira del Vi de la DO Tarragona.  Arriba l’edició 2018 de la Fira. Enguany tindrà lloc del divendres 15  al diumenge 17 de Juny a la Rambla Nova de Tarragona.  Aquest esdeveniment,  per a tots els aficionats al vi, reunirà a una vintena de celles de les comarques Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Ribera d’Ebre, les quatre comarques que integren la DO Tarragona. També com cada any, La Fira del Vi  té un apartat dedicat al cava i al vermut  elaborats a les nostres comarques.

Feria del Vino de la DO Tarragona. Llega la edición 2018 de la Feria. Este año tendrá lugar del viernes 15 al domingo 17 de Junio en la Rambla Nueva de Tarragona. Este acontecimiento, para todos los aficionados  al vino, reunirá a una veintena de bodegas de las comarcas Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès y Ribera d’Ebre, las cuatro comarcas que integran la DO Tarragona. También como cada año, La Feria del Vino tiene un apartado dedicado al cava y al vermut elaborados en nuestras comarcas.

 

Cartell Tàrraco Viva 2018

TÀRRACO VIVA – 2018

El Festival Tàrraco Viva, tindrà lloc, del 13 al  27 de maig,  a distints indrets de Tarragona També del 11 al 27 de maig es celebra el Tàrraco Taula, jornades gastronòmiques de cuina romana.

Tàrraco Viva , enguany celebra el XX Anniversari,  és un festival cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica de l’època romana. És un festival que inclou concerts, recreacions histporiques, tallers, exposicions, jocc, fires, etc.

Del 13 al 27 de mayo tendrá lugar en  distintos lugares de Tarragona el Festival Tàrraco Viva. También  del 11 al 27 de mayo se celebra el Tàrraco Taula, jornadas gastronómicas de cocina romana. 

Plat Tàrraco Taula

Tàrraco Viva , este año celebra el XX Anniversari, es un festival cultural internacional dedicado y especializado en la divulgación histórica de la época romana. Es un festival que incluye conciertos, recreaciones historicas, talleres, exposiciones, juegos, ferias, etc.

https://www.tarracoviva.com/activitats

Cartell Tàrraco Tapes

TÀRRACO TAPES – 2018

Tàrraco Tapes, ja es un clàssic, ara que ja comencen  les temperatures agradables i tardes llargues  que conviden a sortir, entre el 19 d’abril i l’1 de maig,  podrem gaudir de les exquisides creacions gastronòmiques de 46 establiments de Tarragona juntament amb una Estrella Damm. Enguany ens ofereixen fins a 37 platets diferents amb una canya o quinto d’Estrella Damm, per 2,5 euros, i 9 menús de tapes variades que inclouen dues Estrella Damm de 33 cl, per 30 euros. Varietat, creacions originals i preus ajustats … no hi ha excusa per no sortir. Animeu-vos.

Tarraco Tapas, ya es un clásico, ahora que ya empiezan las temperaturas agradables y tardes largas que invitan a salir, entre el 19 de abril y el 1 de mayo, podremos disfrutar de las exquisitas creaciones gastronómicas de 46 establecimientos de Tarragona junto con una Estrella Damm. Este año nos ofrecen hasta 37 platillos diferentes con una caña o quinto de Estrella Damm, por 2,5 euros, y 9 menús de tapas variadas que incluyen dos Estrella Damm de 33 cl, por 30 euros. Variedad, creaciones originales y precios ajustados … no hay excusa para no salir. Animaos.

 

Sala Espai Turisme de Tarragona

ESPAI TURISME

Espai Turisme, com el seu nom indica, aquest és un espai dedicat al món del turisme en general. S’hi poden veure   exposicions, rodes de premsa, presentacions, xerrades, conferències, tallers d’aprenentatge i activitats de divulgació històrica, entre molts altres esdeveniments.  És un espai en el qual s’estableix un vincle entre l’activitat pública i l’activitat privada, entre l’habitant i el visitant. És un marc per a la convivència i per al desenvolupament d’activitats i estratègies que hi adquireixen una forma escènica i que defineixen el model turístic a la ciutat.

Acabada la Setmana Santa,  a l’Espai Turisme podreu veure  un recull d’imatges fetes entre finals dels anys 90 i inicis de l’any 2000 que mostren les escenes i els moments de fervor viscuts pels aspirants, confrares, germans i congregants que fan possible totes les processons que recorren els carrers del casc antic, des de Diumenge de Rams fins al Divendres Sant i que destaquen els valors històrics i arqueològics de l’antiga Tàrraco.

Espai Turisme, como su nombre indica, este es un espacio dedicado en el mundo del turismo en general. Se pueden ver   exposiciones, ruedas de prensa, presentaciones, charlas, conferencias, talleres de aprendizaje y actividades de divulgación histórica, entre otros muchos acontecimientos.  Es un espacio en el cual se establece un vínculo entre la actividad pública y la actividad privada, entre el habitante y el visitante. Es un marco para la convivencia y para el desarrollo de actividades y estrategias que adquieren una forma escénica y que definen el modelo turístico a la ciudad.

Acabada la Semana Santa,  en el Espai Turisme podréis ver  una compilación de imágenes hechas entre finales de los años 90 a  inicios del año 2000 que muestran las escenas y los momentos de fervor vividos por los aspirantes, cofrades, hermanos y congregants que hacen posible todas las procesiones que recorren las calles del casco antiguo, desde Domingo de Ramos hasta el Viernes Santo y que destacan los valores históricos y arqueológicos de la antigua Tàrraco.

C. Major, 37
+34 977 250 795
turisme@tarragona.cat

 

Catamarà navegant

CURS DE VELA

S’apropa l’estiu i molts potser us heu plantejat la possibilitat de gaudir del nostre Mediterrani aprenent a navegar, activitat que es pot realitzar  durant tot l’any. Si sou d’aquestos esteu de sort ja que el Club de Vela Platja Llarga us ofereix la possibilitat d’apendre  la técnica de navegació en diferents disciplines. A escollir entre: monocasc, catamarà, patí català o windsurf.

Els cursos es realitzen amb monitors titulats i complint els requisits per gaudir de la navegació amb seguretat.

Durada 5 hores, es realitzaran vàries sessions de 2h.
Els cursos es realitzen entre les 10h i les 20h

Edat mínima 12 anys

Se acerca el verano y muchos quizás os habéis planteado la posibilidad de disfrutar de nuestro Mediterráneo aprendiendo a navegar, actividad que se puede realizar  durante todo el año. Si sois de estos estáis de suerte puesto que el Club de Vela Playa Larga os ofrece la posibilidad de aprender

la técnica de navegación en diferentes disciplinas. A escoger entre: monocasc, catamarán, patín catalán o windsurf.

Los cursos se realizan con monitores titulados y cumpliendo los requisitos para disfrutar de la navegación con seguridad.

Duración 5 horas, se realizarán varias sesiones de 2h.
Los cursos se realizan entre las 10h y las 20h

Edad mínima 12 años

 

CLUB DE VELA PLATJA LLARGA
Platja Llarga s/n 43007 Tarragona
+34 977 20 77 89
oficina@cvplatjallarga.org
www.cvplatjallarga.org

Armats Setmana Santa Tarragona

SETMANA SANTA TARRAGONA 2018

Setmana Santa Tarragona 2018. Durant el mes de març hi han programats una sèrie d’activitats culturals relacionades amb la Setmana Santa Tarragonina. Els actes més destacats seran el divendres sant, 30 de març, amb la Processó del Sant Enterrament.  Aquesta celebració fou declarada Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya i està organitzada per la Congregació de La Sang.

Punts importants:

16 h Recollida dels Passos. Sortida dels Armats que es dirigiran a fer els acataments als passos de les diferents confraries i germandats que participaran a la processó, situats en diferents espais de la ciutat. A continuació els passos, segons el Pla de Recollida, es dirigiran cap a la plaça del Rei.

19.30 h Processó del Sant Enterrament. Sortirà de l’església de Natzaret amb l’assistència de totes les confraries, gremis, congregacions i germandats de la ciutat amb els seus respectius passos.

Itinerari: Plaça del Rei, Portella, passeig de Sant Antoni, portal de Sant Antoni, plaça de Sant Antoni, Descalços, plaça de la Pagesia, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Les Coques, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, baixada de la Misericòrdia, plaça de la Font, Sant Fructuós, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Sant Oleguer, baixada de la Pescateria, Sant Hermenegildo i plaça del Rei.

Semana Santa Tarragona 2018. Durante el mes de marzo hay programados una serie de actividades culturales relacionadas con la Semana Santa Tarraconense. Los actos más destacados serán el viernes santo, 30 de marzo, con la Procesión del Santo Entierro.  Esta celebración fue declarada Elemento Festivo Patrimonial de Interés Nacional por la Generalitat de Cataluña y está organizada por la Congregación de La Sangre. 

Puntos importantes: 

16 h Recogida de los Passos. Salida de los Armados que se dirigirán a hacer los “acataments” a los passos de las diferentes cofradías y hermandades que participarán a la procesión, situados en diferentes espacios de la ciudad. A continuación los passos, según el Plan de Recogida, se dirigirán hacia la plaza del Rey.

19.30 h Procesión del Santo Entierro. Saldrá de la iglesia de Nazaret con la asistencia de todas las cofradías, gremios, congregaciones y hermandades  de la ciudad con sus respectivos passos.

Itinerario: Plaça del Rei, Portella, paseo de Sant Antoni, portal de Sant Antoni, plaça de Sant Antoni, Descalços, plaça de la Pagesia, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Verge María del Claustre, Escribanías Velles, Pla de la Seu, Les Coques, Pare Iglesias, Mercería, plaça de les Cols, Major, baixada de la Misericordia, plaça de la Font, Sant Fructuos, Comte de de Ríus, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Sant Oleguer, baixada de la Peixaeria, Sant Hermenegildo y plaça del Rei.

Programa d’acts: https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/fitxers/altres/programa-dactes-de-setmana-santa-2018

Cartell ForaStocks

FORA STOCK – TORREDEMBARRA

El proper divendres  i el dissabte 3 de març, de 10:00 a 13:30 i de 17:00 a 22:30 es celebrarà la FORA STOCK  de Torredembarra. A l’eix comercial de la vil.la  41 botigues oferirant tots els productes a preus molt competitius. Animeu-vos!!!

El próximo viernes  y el sábado 3 de marzo, de 10:00 a 13:30 y de 17:00 a 22:30 se celebrará la FUERA STOCK  de Torredembarra. Al eje comercial de la villa  41 tiendas oferirant todos los productos a precios muy competitivos. Animaos!!!

Els Tres Toms

ELS TRES TOMS – 2018 – TARRAGONA

Els tres toms 2018  tindrà lloc a la ciutat de Tarragona el proper dia 11 de març. Es tracta d’una cercavila de carruatges i cavalls  que passen per distints carrers de la ciutat. També hi haurà la benedicció dels animals i lliurament de records i com no també les típiques coques de Sant Antoni.

Joan Amades, al Costumari Català, ens parla que l’origen d’aquesta festa religiosa es remonta al segle XV. Era una festa en honor a sant Antoni patró dels animals. Aquesta festa acaba adoptant el nom de TRES TOMS. Sembla ser que el nom ve dels toms que donaven els participansts de  al voltant de l’església: el primer tom era per demanar protecció, el segon era per demanar una bona collita i el tercer era per fer fugir els dimonis.

ELS TRES TOMSLos “tres toms” 2018 tendrá lugar en la ciudad de Tarragona el próximo día 11 de marzo. Se trata de un pasacalle de carruajes y caballos que pasan por distintas calles de la ciudad. También habrá la bendición de los animales y entrega de recuerdos y como no también las típicas cocas de Sant Antoni.

Joan Amades, al Costumari Català, nos habla que el origen de esta fiesta religiosa se remonta al siglo XV. Era una fiesta en honor a san Antoni patrón de los animales. Esta fiesta acaba adoptando el nombre de TRES TOMS. Parece ser que el nombre viene de las vueltas que daban los participansts  alrededor de la iglesia: la primera vuelta  era para pedir protección, la segunda era para pedir una buena cosecha y la tercera era para hacer huir los demonios.